Συνεχίζεται και σήμερα η μαζική αναχώρηση από την Κομοτηνή, των φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη, μετά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση περί αναστολής λειτουργίας όλων των πανεπιστημίων λόγω του κορωνοϊού.

Από χθες βράδυ οι φοιτητές των σχολών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, κατακλύζουν το ΚΤΕΛ Κομοτηνής με προορισμό τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Πέτρος Δεληγκιόζης διαβεβαιώνει μέσω του inkomotini ότι θα εκτελεστούν όσα έκτακτα δρομολόγια απαιτηθούν για την πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού.

Χθες βράδυ από το σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ Κομοτηνής, αναχώρησαν για την Αθήνα δύο λεωφορεία – ένα τακτικό και ένα έκτακτο δρομολόγιο. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν τέσσερα δρομολόγια με προορισμό την πρωτεύουσα – τα τρία εκ των οποίων έκτακτα. Το βράδυ δε, αντί για ένα δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο, θα εκτελεστούν συνολικά τρία – τα δύο έκτακτα.

05086eee ktel athina

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι κρατήσεις για τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, εξ ου και έχουν προστεθεί ήδη τρία έκτακτα δρομολόγια για σήμερα – δείτε την πληρότητα εδώ.

Πάντως, όπως παρατηρείται στα social media, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης μάλλον είναι επιφυλακτική με τη μαζική μετακίνηση αυτές τις μέρες ατόμων από τόπο σε τόπο, και ιδιαιτέρως όταν αυτό θα συμβεί και τούμπαλιν, όπως με την Κομοτηνή, στην οποία θα επιστρέψουν οι φοιτητές μετά από δύο εβδομάδες, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα γίνει μεγαλύτερη διασπορά του ιού στη χώρα.