Κομοτηνή: Συνέχιση κινητοποιήσεων από τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ

"Παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα".
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατείας της Κομοτηνής, προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, με σκοπό να διανείμει το πλαίσιο πάλης του και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Αλληλέγγυοι στάθηκαν η Επιτροπή Αγώνα Νομικής και φοιτητές από άλλες σχολές που έθεσαν τα δικά τους αιτήματα.
“Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με τις χειρότερες προοπτικές. Ο σύλλογος ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή καλώντας όλα τα μέλη του να μην υποκύψουν σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση στους όρους σπουδών μας, αλλά οργανωμένα να προχωρήσουμε σε άμεση διεκδίκηση για κάθε ζήτημα”, τονίζουν οι φοιτητές και προσθέτουν: “Ζητήματα όπως οι μετακινήσεις μας σε άλλες πόλεις της Θράκης στα πλαίσια της υποχρεωτικής πρακτικής, οι περιορισμένες θέσεις πρακτικής, οι επόπτες που δεν φτάνουν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δεν θα πληρωθεί καμία πρακτική με τη δικαιολογία ότι λόγω κατάτμησης το τμήμα δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (!!!).

Κομοτηνή: Συνέχιση κινητοποιήσεων από τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘΑκόμη, πρόσφατα, συμφοιτητές μας κινδύνευσαν να τραυματιστούν στο αμφιθέατρο με την πτώση κομματιού της ψευδοροφής, και είναι άγνωστο πότε θα επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε σε χώρους άλλων τμημάτων ή σε κτίρια προκάτ. Οι κινητοποιήσεις μας μετά τα οξυμένα προβλήματα ακολουθούν το πανελλαδικό αγωνιστικό κλίμα, με χιλιάδες φοιτητές να συσπειρώνονται στους συλλόγους τους και να διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα της παιδείας και για το επικείμενο νομοσχέδιο που κάνει λόγο για διαγραφές φοιτητών «ν+2», εισαγωγή βάσης του 10 και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στις σχολές μας”.

Δοθέντων των παραπάνω, οι φοιτητές απαιτούν:

  • Μισθό και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ τους ασκούμενους. Δωρεάν μεταφορά για όλους τους ασκούμενους. Να δοθούν πίσω τα λεφτά που έχουν ξοδέψει.
  • Όλοι οι φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους στην ώρα τους σε κρατικούς φορείς.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες.
  • Σίτιση, στέγαση, μεταφορές, δωρεάν στην ευθύνη του κράτους.

Οι φοιτητές μάλιστα θα δώσουν και συνέντευξη Τύπου έξω από το αμφιθέατρό τους το Σάββατο 30/11 και ώρα 12 το μεσημέρι, καλώντας “κάθε φοιτητή να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας και να παλέψουμε μαζί για μια ζωή με δικαιώματα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood