Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατείας της Κομοτηνής, προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, με σκοπό να διανείμει το πλαίσιο πάλης του και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Αλληλέγγυοι στάθηκαν η Επιτροπή Αγώνα Νομικής και φοιτητές από άλλες σχολές που έθεσαν τα δικά τους αιτήματα.
“Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με τις χειρότερες προοπτικές. Ο σύλλογος ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή καλώντας όλα τα μέλη του να μην υποκύψουν σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση στους όρους σπουδών μας, αλλά οργανωμένα να προχωρήσουμε σε άμεση διεκδίκηση για κάθε ζήτημα”, τονίζουν οι φοιτητές και προσθέτουν: “Ζητήματα όπως οι μετακινήσεις μας σε άλλες πόλεις της Θράκης στα πλαίσια της υποχρεωτικής πρακτικής, οι περιορισμένες θέσεις πρακτικής, οι επόπτες που δεν φτάνουν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δεν θα πληρωθεί καμία πρακτική με τη δικαιολογία ότι λόγω κατάτμησης το τμήμα δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (!!!).

179b5ebe diamartiria foititon koinonikis dioikisisΑκόμη, πρόσφατα, συμφοιτητές μας κινδύνευσαν να τραυματιστούν στο αμφιθέατρο με την πτώση κομματιού της ψευδοροφής, και είναι άγνωστο πότε θα επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε σε χώρους άλλων τμημάτων ή σε κτίρια προκάτ. Οι κινητοποιήσεις μας μετά τα οξυμένα προβλήματα ακολουθούν το πανελλαδικό αγωνιστικό κλίμα, με χιλιάδες φοιτητές να συσπειρώνονται στους συλλόγους τους και να διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα της παιδείας και για το επικείμενο νομοσχέδιο που κάνει λόγο για διαγραφές φοιτητών «ν+2», εισαγωγή βάσης του 10 και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στις σχολές μας”.

Δοθέντων των παραπάνω, οι φοιτητές απαιτούν:

  • Μισθό και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ τους ασκούμενους. Δωρεάν μεταφορά για όλους τους ασκούμενους. Να δοθούν πίσω τα λεφτά που έχουν ξοδέψει.
  • Όλοι οι φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους στην ώρα τους σε κρατικούς φορείς.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες.
  • Σίτιση, στέγαση, μεταφορές, δωρεάν στην ευθύνη του κράτους.

Οι φοιτητές μάλιστα θα δώσουν και συνέντευξη Τύπου έξω από το αμφιθέατρό τους το Σάββατο 30/11 και ώρα 12 το μεσημέρι, καλώντας “κάθε φοιτητή να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας και να παλέψουμε μαζί για μια ζωή με δικαιώματα”.