Κομοτηνή: Σημαντικό συνέδριο με θέμα “Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα”

Από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Essex, και τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW).
ΣΥΝΕΔΡΙΟ 3

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Essex, τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ως επίτιμο συν-διοργανωτή, τον Δήμο Κομοτηνής, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με κεντρικό θέμα “Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα”.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στη Πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ στην Κομοτηνή από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου του 2019.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη των πολιτικών και των παρεμβάσεων στην περίοδο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του φάσματος των προβλημάτων που αυτή προκαλεί.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν σχετίζονται κυρίως με την κοινωνική αποστέρηση (φτώχεια, ανεργία, κ.ά.) με έμφαση στην παιδική προστασία, αλλά και με θέματα που αφορούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι πολιτικές, καθώς και οι προσεγγίσεις και εφαρμογές κοινωνικής φροντίδας, θα έχουν ως επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια.

Με αφετηρία τους παραπάνω προβληματισμούς και προορισμό τη διερεύνηση των επιμέρους πτυχών αυτών των κατευθύνσεων, δίδεται ο λόγος στην επιστημονική, εκπαιδευτική και επαγγελματική κοινότητα στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και ιδιαίτερα των περισσότερο ευπαθών μελών της.

Ενδεικτικά οι θεματικές περιοχές του Συνεδρίου είναι οι εξής:

A. Κοινωνική εργασία με παιδιά σε περιβάλλον κοινωνικής αποστέρησης.
Β. Κοινωνική πολιτική, οικονομική κρίση και παιδική προστασία.
Γ. Πολιτικές προστασίας δικαιωμάτων παιδιών και αντιμετώπισης της αποστέρησης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στις επιμέρους θεματικές του, ή να συνεισφέρουν με μια διάλεξη σε κάποιο από τα πεδία του.

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα και όλο το πληροφοριακό υλικό του Συνεδρίου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood