Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαφαινόμενη ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία του συλλόγου φοιτητών της τοπικής Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, “Κώστας Βάρναλης”.

Φοιτητές, καθηγητές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κατέθεσαν την αντίρρησή τους απέναντι στην εν λόγω εξέλιξη.

Σχετικό Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΔΠΘ ανέγνωσε ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου, Χρήστος Μαστροκώστας.

Το Ψήφισμα των φοιτητών ανέγνωσε η Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής ΔΠΘ, “Κώστας Βάρναλης”, Αφροδίτη Αρνογιαννάκη.

Στο πλευρό του ΔΠΘ και της Νομικής Σχολής του, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις εξέφρασε η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: “Όπως και πριν 25 χρόνια, όταν για πρώτη φορά επιχειρήθηκε η ίδρυση 4ης Νομικής, έτσι και σήμερα βρίσκομαι εδώ για να διαφυλάξουμε το παρόν και το μέλλον της Νομικής Κομοτηνής αλλά και του ΔΠΘ. Η πορεία της Νομικής Σχολής Κομορηνής είναι συνυφασμένη με την ιστορία, την πνευματικότητα, τον πολιτισμό, την ανάπτυξης του τόπου μας. Γι’  αυτό και η παρουσία μας σήμερα εδώ συμβολίζει την αρραγή ενότητα των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, με αιτήματα να ισχυροποιηθεί το ΔΠΘ με τη δημιουργία νέων τμημάτων, την ανάγκη να ενδυναμωθούν οι υπάρχουσες σχολές, και βέβαια το κυρίαρχο αίτημα να μην ιδρυθεί 4η Νομική, γεγονός που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της Νομικής Θράκης. Θέλω να πιστεύω ότι κανένας υπουργός παιδείας δεν μπορεί να αγνοήσει το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας όπως και τις διατυπωμένες θέσεις των Νομικών Σχολών και του νομικού κόσμου”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ