Κομοτηνή: “Ραντεβού στους Λαχανόκηπους” – Σειρά δράσεων δημιουργικής απασχόλησης & ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης

Θα υλοποιηθούν και εκπαιδευτικά εργαστήρια «από το χωράφι στο πιάτο», κηπουρικής, κατασκευής αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.
ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ

Tο Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “Exagono” του Δήμου Κομοτηνής, η ΚοινΣΕπ “Θράκης Κίνητρο”, η Οργάνωση Νέων “System@G”, και η Περιβαλλοντική Οργάνωση “Grow2be”, υιοθέτησαν δύο λαχανόκηπους και τους διαμόρφωσαν αξιοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Η επιμέλεια του χώρου έγινε  με την ουσιαστική συμμετοχή και συνδρομή εθελοντών στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” που υλοποιεί η “System@G” με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Ε.Ε., καθώς και εθελοντών του “exagono”.

Στόχος είναι στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δραστηριοποίησης με γενικό τίτλο «Ραντεβού στους Λαχανόκηπους», οι λαχανόκηποι να αποτελέσουν σημείο συνάντησης και δημιουργικής απασχόλησης μικρών και μεγάλων, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των συμμετεχόντων καθώς και την υιοθέτηση πράσινων καθημερινών συνηθειών που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στις δράσεις που θα υλοποιηθούν θα περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια, καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για το περιβάλλον, όπως η βιολογική καλλιέργεια, η ασφαλή και βιώσιμη κατανάλωση, η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και η μείωση των απορριμμάτων, η κομποστοποίηση, η προστασία της βιοποικιλότητας και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά εργαστήρια «από το χωράφι στο πιάτο», κηπουρικής, κατασκευής αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, στις 5 το απόγευμα, στον χώρο των λαχανόκηπων, η δράση με τίτλο «Οι Ήρωες της χαμένης ανακύκλωσης», με θέμα «Ανακύκλωση και μειωμένη σπατάλη». Στη δράση θα συμμετάσχουν μαθήτριες/ές από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής.

Βασικός στόχος της δράσης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την έννοια της ανακύκλωσης, να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους, και να εξερευνήσουν τον κόσμο της μειωμένης σπατάλης. Οι μικροί συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια μέσα στη φύση και σε διάδραση με το περιβάλλον όπως είναι «Η σκυταλοδρομία της ανακύκλωσης», «Απ΄ εδώ ο κύριος Σούλης», κ.ά.

Κομοτηνή: "Ραντεβού στους Λαχανόκηπους" - Σειρά δράσεων δημιουργικής απασχόλησης & ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood