Κομοτηνή-Ραντεβού στους Λαχανόκηπους: Δεύτερη δράση με τίτλο «Το ταξίδι του Παραδοσιακού Σπόρου»

Βιωματικό εργαστήρι σποράς παραδοσιακών σπόρων.
Screenshot_2516

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, η ΚοινΣΕπ «Θράκης Κίνητρο», η Οργάνωση Νέων System@G και η περιβαλλοντική οργάνωση Grow2be, υιοθέτησαν δύο λαχανόκηπους και τους διαμόρφωσαν αξιοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενα  υλικά. Η επιμέλεια του χώρου έγινε  με την ουσιαστική συμμετοχή και συνδρομή εθελοντών στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης  που υλοποιεί η System@G με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Ε.Ε., καθώς και εθελοντών του exagono.

Στόχος είναι, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης με τίτλο «Ραντεβού στους Λαχανόκηπους», οι λαχανόκηποι να αποτελέσουν ένα σημείο συνάντησης και δημιουργικής απασχόλησης μικρών και μεγάλων, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των συμμετεχόντων καθώς και την υιοθέτηση πράσινων καθημερινών συνηθειών που θα συμβάλλουν στην προστασία τους περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δράση μας με τίτλο: «Το ταξίδι του Παραδοσιακού Σπόρου» την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στις 16:00 το απόγευμα, στο χώρο των λαχανόκηπων.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι σποράς, στο οποίο θα συμμετέχουν τα παιδιά των οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής-Παιδικά Χωριά SOS.

Βασικός στόχος της δράσης είναι: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη σπορά και την καλλιέργεια των παραδοσιακών σπόρων, να κατανοήσουν το ταξίδι που κάνουν οι σπόροι από το χωράφι στο πιάτο, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η προστασία των παραδοσιακών σπόρων, η συμβολή τους στη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και στην ασφάλεια των τροφίμων.

Στο πλαίσιο του βιωματικού εργαστηρίου τα παιδιά θα ακούσουν την ιστορία των παραδοσιακών σπόρων, θα σηκώσουν τα μανίκια και θα φυτέψουν στον οργωμένο λαχανόκηπο, θα μάθουν πόσο ήλιο, πότισμα και λίπασμα χρειάζονται.

Φεύγοντας θα πάρουν μαζί  τους, για να το φροντίζουν στο σπίτι, το δικό τους γλαστράκι με το εποχικό λαχανικό που οι ίδιοι φύτεψαν και διακόσμησαν!

Κομοτηνή-Ραντεβού στους Λαχανόκηπους: Δεύτερη δράση με τίτλο «Το ταξίδι του Παραδοσιακού Σπόρου»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood