Το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου «So far, so close» που καταγράφει και συνδέει τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης της Νάουσας Ημαθίας με την πόλη του Krems an der Donau της Αυστρίας, θα προβληθεί στην Κομοτηνή.

Ειδικότερα το ντοκιμαντέρ συγκρίνει τις δυο πόλεις και περιοχές πάνω στα εξής βασικά κοινά τους χαρακτηριστικά: τον οίνο – τα «Καζάνια» της Νάουσας και τα «Heurigens» στο Κρεμς, και την αξιοποίηση της βιομηχανικής τους κληρονομιάς, έχοντας ως παράδειγμα τη μετατροπή του παλαιού εργοστασίου καπνού σε ένα Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστήμιο, το Donau Universitat Krems.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 8/5 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (τέως Rex), υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ και με τη συμμετοχή των σχολείων: ΣΔΕ Κομοτηνής, Εσπερινό ΓΕΛ Κομοτηνής, Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής – Αρωγός η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Μετά την προβολή θα αναπτυχθεί συζήτηση ανάμεσα στον δημιουργό του ντοκιμαντέρ και το κοινό.

“Το ζήτημα της ανάληψης δράσεων που αναδεικνύουν τον τουρισμό και την επικοινωνία ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες αλλά και τη δια βίου εκπαίδευση, είναι πάντα επίκαιρο και πρέπει να προβάλλεται από τις τοπικές κοινωνίες”, επισημαίνει ο Διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλίας Βλάχος.