Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων, υπέγραψαν στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο αντιπρόεδρος του φορέα Διονύσης Βλάχος.

Το πρωτόκολλο έχει ισχύ τριών ετών και προβλέπει την από κοινού κατάρτιση του επίσημου προγράμματος ελέγχων για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, και τον συντονισμό ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του ΕΦΕΤ ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

«Με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε, αναβαθμίζουμε μια συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στην Περιφέρειά μας και τον ΕΦΕΤ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών και θεωρώ ότι μέσα από αυτήν τη συνεργασία κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος.

Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος επισήμανε: «Η συνεργασία ανάμεσα στον ΕΦΕΤ και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι αγαστή και τώρα για πρώτη φορά την ανεβάζουμε στο ανώτατο επίπεδο της διοίκησης για να έχουμε μια συνέργεια δράσεων και να πετύχουμε το αποτέλεσμα της ασφάλειας των τροφίμων».

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, παρέστησαν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΕΦΕΤ καθώς και των Γενικών Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, και Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.