Κομοτηνή | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου για μαθητές

Στόχος όλων των συνδιοργανωτών είναι η προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταστεί θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “exagono”, την Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, διοργανώνει τη δράση με τίτλο «1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 9 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ Κομοτηνής και του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση της συμμετοχικότητας των νέων στα κοινά, η πολιτική ενεργοποίηση αυτών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, η ανταλλαγή απόψεων, η ευαισθητοποίησή τους επί κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων και θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος, η αλληλεπίδραση μέσα από την ανάληψη ρόλων δημοτικών συμβούλων, και η εξοικείωσή τους με τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της δράσης, οι συμμετέχοντες μαθητές διενήργησαν εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη “Δημάρχου” και “Προέδρου” Δημοτικού Συμβουλίου, επέλεξαν και επεξεργάστηκαν τα θέματα που θα συζητηθούν και επισκέφθηκαν τον χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές δια ζώσης συναντήσεις με αιρετούς του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από την οποία ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης με Αντιδημάρχους και την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητές τους.

 

Κομοτηνή | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου για μαθητές Κομοτηνή | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου για μαθητές

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood