Κομοτηνή: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Περιφέρειες προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Απόστολο Τομζά και Γεώργιο Λαφτσή, αντιστοίχως.
Screenshot_173

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή με το κυβερνητικό κλιμάκιο που πλαισίωσε την περιοδεία στην περιοχή του Πρωθυπουργού, συναντήθηκαν, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Απόστολος Τομζάς και Γεώργιος Λαφτσής, αντιστοίχως.

Βασικό θέμα της συζήτησής τους αποτέλεσε η ανάγκη παρέμβασης του Υπουργείου σχετικά με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού στην Π.Ε. Ροδόπης, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει υποστελεχωθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς η εφαρμογή του νόμου της κινητικότητας προκάλεσε σημαντική διαρροή υπαλλήλων προς άλλους φορείς, ενώ συγχρόνως οι ολοένα αυξανόμενες συνταξιοδοτήσεις έχουν αποδυναμώσει τις υπηρεσίες. Ενδεικτικά επισημάνθηκε ότι οι υπάλληλοι από 350 που ήταν το 2011, αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε μόνο 145, στοιχείο που καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων μόνιμων προσωπικού.

Επιπλέον συζητήθηκε η ανάγκη χρονικής επέκτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ πέραν του οκταμήνου, καθώς όπως σημείωσαν οι κύριοι Τομζάς και Λαφτσής, “οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον φορέα μας εξυπηρετούν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση των πολιτών, όμως είναι για ορισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται τεράστιος όγκος εργασίας στους εναπομείναντες μόνιμους συναδέλφους”. Γι’ αυτό και ζητήθηκε η στελέχωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με υπαλλήλους ειδικοτήτων Π.Ε. Διοικητικού-Οικονομικού και Π.Ε. Μηχανικών όπου εμφανίζεται σοβαρότατη έλλειψη.

Σύμφωνα με τους κυρίους Τομζά και Λαφτσή, “ο κ. Πέτσας εξέφρασε την συμπαράστασή του” τόσο προς τους ίδιους όσο και προς τους υπαλλήλους της Π.Ε. Ροδόπης, “και δήλωσε πως θα κινηθεί προς την εξεύρεση επαρκών λύσεων, δεσμεύτηκε δε να μεριμνήσει ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει σε πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού πολύ σύντομα ώστε να καλύψει τα κενά στην στελέχωση των υπηρεσιών”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood