Κομοτηνή: Πολιτικό-Εργατικό-Κοινωνικό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 9ης Νοεμβρίου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ), και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης", απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή Πανελλαδική Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 11 τ πρωί.
Screenshot_5

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ), και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης”, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή Πανελλαδική Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 11 τ πρωί.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

“Λαέ μην σφίξεις άλλο το ζωνάρι!

 • Κανένας παγωμένος!
 • Κανένας πεινασμένος!
 • Κανένας μόνος του!

 Δεν χωράει καμία αναμονή!

Τώρα είναι η ώρα να  δοθεί μαζική και συντονισμένη απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Καθημερινά δεχόμαστε επιδρομή στο εισόδημά μας από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού.

Την ίδια στιγμή μάλιστα προκλητικά βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξουν πολεμικές επεμβάσεις, για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων και όπλων. Μας καλούν να ζούμε με δελτίο ρεύματος, να συνηθίσουμε στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη για να προχωρήσουν οι στόχοι της «πράσινης ανάπτυξης» που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας.

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας! Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο, στη γειτονιά μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις στους μισθούς, με πραγματικά μέτρα ανακούφισης του εργαζόμενου λαού απέναντι στην ακρίβεια!

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η απεργία του Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να σταματήσει το αίσχος της κυβερνητικής παρέμβασης στον κατώτερο μισθό. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε:

 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
 • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των Συμβάσεων

 Διεκδικούμε :

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών Συμβάσεων, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης και των τριετιών.
 • Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών των Δήμων με βάση τις ανάγκες. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που σηκώνουν ανάστημα. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου.
 • Όχι στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο σε μεγάλους χώρους εργασίας, εργοστάσια. Προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες.
 • Κρατική χρηματοδότηση για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση, μεταφορά, αναλώσιμα. Να λυθεί με ευθύνη του κράτους, του Δ.Π.Θ. ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της Κομοτηνής.
 • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
 • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
 • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο.
 • Κανένας μαθητής χωρίς κάλυψη παράλληλης στήριξης.
 • Αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Σύλλογος Γυναικών Νομού Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ)

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood