Κομοτηνή-“Πίσω από τις κλειστές πόρτες”, μια γενναία ταινία για όλες εκείνες τις γυναίκες που επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλές…

Είσοδος ελεύθερη.
75264975_574482046694674_8549631967514066944_n - Αντίγραφο

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, (25/11-Ανακήρυξη από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ), ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις:

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

  • Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, το προσωπικό του Ξενώνα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής ενημερώνοντας τους πολίτες και διανέμοντας έντυπο υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα.
  • Στις 6 το απόγευμα, στον κινηματογράφο ODEON Kosmopolis, θα προβληθεί η ταινία “Πίσω Από Κλειστές Πόρτες/Une Histoire Banale)”* με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλής διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας – σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική – και σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις – άνεργες, μονογονείς, ΑμΕΑ – με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 161 γυναίκες και παιδιά.

*Η Ναταλί, μια Παριζιάνα 32 ετών, είναι μια καθημερινή γυναίκα με μια συνηθισμένη και απλή ζωή. Της αρέσει η δουλειά της στο νοσοκομείο, περνά καλά με τους φίλους και συναδέλφους της, και σχεδιάζει να φτιάξει σπίτι και οικογένεια με τον άνδρα που αγαπάει. Μέχρι τη στιγμή που όλα θα αλλάξουν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Μετά από ένα πάρτι, η Ναταλί πέφτει θύμα βιασμού από έναν συνάδελφό της…
Αυτοχρηματοδοτούμενη και γυρισμένη με απίστευτη ενεργητικότητα, πρόκειται για μια “γενναία ταινία” κατά τη Le Monde, “υπέρ-ρεαλιστική, ψυχρή, άμεση, με μια εξαιρετική ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια”, που “επιτυγχάνει τον σκοπό της να είναι χρήσιμη”. Μια ταινία “για όλες εκείνες τις γυναίκες που επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλές”.

Κομοτηνή-"Πίσω από τις κλειστές πόρτες", μια γενναία ταινία για όλες εκείνες τις γυναίκες που επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλές...

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood