Παρουσιάστηκε το λογότυπο του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων 2020, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Το τουρνουά περιλαμβάνει 32 αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου ως και τις 5 Ιουλίου 2020, στα γήπεδα της Κομοτηνής (ΔΑΚ), του Νέου Σιδηροχωρίου, των Αγίων Θεοδώρων, της Ξυλαγανής, του Μίσχου, του Ιάσμου και της ΕΠΣ Θράκης (“Ενωσιακό”/όπισθεν ΕΡΑ Κομοτηνής).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης έχει φτάσει στον τελικό δύο φορές, το 2002 και το 2006, όπου όμως ηττήθηκε και τις δύο φορές από τον Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης.
  • Ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων

Κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 35–40 ομάδες από τους περισσότερους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Έχει καθιερωθεί εδώ και 35 χρόνια με στόχο την άθληση των δικηγόρων της χώρας και τη συνεχή επαφή και γνωριμία μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους. Η προκριματική φάση του πρωταθλήματος αρχίζει τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται τον Μάιο/Ιούνιο. Οι ομάδες που προκρίνονται μαζί με τη διοργανώτρια της τελικής φάση, “ανταμώνουν” στο γήπεδο κάθε καλοκαίρι και η αυλαία της διοργάνωσης κλείνει με τη στέψη της πρωταθλήτριας ομάδας. Ο δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη διοργάνωσης της τελικής φάσης του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων.