Το πρώτο βιβλίο της Αλίκης Μασμανίδου, «Ο γλυκός κόσμος της μουσικής», παρουσίασαν το «Δημοκρίτειο» βιβλιοπωλείο, οι εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας», και η σύγχρονη μουσική σχολή Κομοτηνής «Ελένη Ξυγαλά».

Το βιβλίο προέκυψε από τις σημειώσεις μαθήματος της συγγραφέως, και είναι ουσιαστικά μια εισαγωγή στη μουσική προπαιδεία.

Απευθύνεται σε παιδιά 4-5 ετών, είναι γραμμένο με αναλυτικό και απλό τρόπο, και με πολλές επεξηγήσεις ώστε ακόμα και οι γονείς να μπορούν να το διαβάσουν στα παιδιά τους. 

Περιλαμβάνει ζωγραφική, κατασκευές και τραγούδια, και τα παιδιά συμμετέχουν σε πολλά σημεία της πλοκής. Επιβραβεύονται, δε, με αποτέλεσμα να αποδίδουν τον μέγιστο δυνατό βαθμό, αφού η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική καθώς συνιστά κίνητρο για να προσπαθούν περισσότερο. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι είναι μικρά παιδιά που παρά τη μικρή τους ηλικία θα καταφέρουν να μάθουν μουσική”, σημειώνει η συγγραφέας, η οποία και έχει εικονογραφήσει το βιβλίο, υποσχόμενη συνάμα και συνέχιση του εγχειρήματος.

Εκτός από τη μουσική, θέμα του βιβλίου αποτελούν τα γλυκά, η μεγάλη αγάπη των παιδιών, με τα οποία άλλωστε διανθίστηκε και η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα η οποία είναι καθηγήτρια πιάνου, επιμελήτρια ανώτερων θεωρητικών και διοικητική διευθύντρια της σύγχρονης μουσικής σχολής Κομοτηνής «Ελένη Ξυγαλά», μίλησαν οι:

  • Αιμιλία Χατζηδαυϊτίδου, φοιτήτρια τμήματος ιστορίας-εθνολογίας ΔΠΘ.
  • Ειρήνη Χρυσοστομίδου, απόφοιτος τμήματος ιστορίας-εθνολογίας ΔΠΘ / ιδιωτική υπάλληλος.
  • Καρολίνα Σαργκσιάν, φοιτήτρια τμήματος κοινωνικής διοίκησης ΔΠΘ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ