Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Οργάνωσης Βάσης ΚΝΕ της σχολής όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αντιγόνη στη Χάγη. Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, δημοσιογράφο και πρωταγωνίστρια του βιβλίου, παρουσία της ιδίας.
KANELLH VIVLIO

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Κοσμήτορας της Σχολής, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Παράλληλα στον χώρο της σχολής λειτούργησε έκθεση για 25 χρόνια από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και τη “δράση των κομμουνιστών ενάντια στη σφαγή”.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τη Χριστίνα Στεργίου, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ, που εξέφρασε την έντονη ανησυχία που νιώθουν οι φοιτητές και γενικότερα η νεολαία παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα και “την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων”.

Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι “είναι κρίσιμο να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα μέσα από την αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας για τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία που ξεκίνησε με την ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. γιατί περισσότεροι νέοι μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους υπόλοιπους φορείς του κινήματος, πρέπει να εντείνουν σήμερα την πάλη τους για απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”.

Η Λιάνα Κανέλλη συγκινημένη περιέγραψε το ιστορικό της κλήσης της στη δίκη και τη συνάντησή της με τον Μιλόσεβιτς. Αποκάλυψε πως στο κελί του της είπε πως δεν του χορηγούνται τα φάρμακα που πρέπει. Μίλησε για την κατάθεσή της, όπου στα χαρτιά αναφερόταν ως ένα νούμερο και όχι με το όνομα της. Ήταν εκεί “που αντιπαρατέθηκε με το διεθνές δίκαιο των συμφερόντων, που δεν άφησε πατρίδα για πατρίδα πάνω σε πέτρα”.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δικαστηρίου να τη μετατρέψει από μάρτυρα σε κατηγορούμενη (!). «Μου έκαναν ερωτήσεις με βάση ΝΑΤΟϊκό χάρτη και τα δελτία Τύπου του ΝΑΤΟ. Πήγα να καταθέσω στη Χάγη το έγκλημα του ΝΑΤΟ και αυτοί ήταν αποφασισμένοι να μη με αφήσουν», σημείωσε.

Μιλώντας για τον ρόλο του δικαστηρίου της Χάγης, ανέφερε: «Στήθηκε δύο φορές· μία για τον Μιλόσεβιτς και μία για τη Ρουάντα, όπου ήθελαν να τακτοποιήσουν οικονομικά συμφέροντα που σχετίζονταν με το Κέρας της Αφρικής. Στη μεν Γιουγκοσλαβία καθίσανε στο σκαμνί αυτόν που δεν τους έκατσε στις αποφάσεις τους – τον Μιλόσεβιτς – και στη Ρουάντα πιάσανε τρεις καλόγριες και δύο χαμηλούς αξιωματικούς και βγάλανε από το κάδρο όλους αυτούς που τους βοήθησαν να διαλύσουν τη χώρα και να κάνουν τη μεγαλύτερη σφαγή στον κόσμο».

Η κ. Κανέλλη κάλεσε τους νέους να “ψαχτούν” παραπάνω, να προβληματιστούν και να δράσουν. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ξεχώρισε η κοσμοσυρροή στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την σχετική έκδοση, με την Κανέλλη να υπογράφει τα αντίτυπα.

Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της

Κομοτηνή | Παρουσία της Λιάνας Κανέλλη παρουσιάστηκε το βιβλίο της

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood