Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και το Μαγεμένο Δάσος του δημοτικού πάρκου Κομοτηνής υποδέχεται ήδη τους επισκέπτες του, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Το τριήμερο λοιπόν από σήμερα έως και μεθαύριο περιλαμβάνει:

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

 • Τα μικρά παιδιά της πόλης επισκέπτονται το Μαγεμένο Δάσος: στις 10:00 ο 5ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός και στις 11:30 το Νηπιαγωγείο Κοσμίου.
 • 20:30 στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, συναυλία με τους  Balkanatolia για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Ν. Ροδόπης.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

 • 11:00 στο Μαγεμένο Δάσος, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης/Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, θα πραγματοποιήσουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά με τίτλο «Μαθαίνω τα Δικαιώματά μου παρέα με τα ξωτικά και τον Αϊ Βασίλη».
 • 11:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους γλυκίσματα, διακοσμούν τα παιδικά προσωπάκια με Χριστουγεννιάτικες πινελιές και συμβάλλουν στη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου κλίματος.
 • 11:00 και 12:00, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Δάσος.
 • 17:00 στο Μαγεμένο Δάσος οι Dromocosmicas παρουσιάζουν τη Muamba! Ένα κωμικό show για όλες τις ηλικίες. Μια συγχώνευση μιμικής, μαγικών κόλπων, μουσικής, σχοινοβασίας, που θα μας κάνει να ταξιδέψουμε στην ατμόσφαιρα των παλιών παραδοσιακών μικρών περιπλανώμενων τσίρκων!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

 • 10:00 και 12:00, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Δάσος
 • 11:00 στο Μαγεμένο Δάσος οι Dromocosmicas παρουσιάζουν την παράσταση “VAGOR & BELLAVITA”. Μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται µεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, δίνεται έµφαση στην οµαδικότητα, στη συνεργασία, καθώς και στην εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν προκειµένου να αντιµετωπίσουν τις καθηµερινές τους δυσκολίες. Η παράσταση σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου
 • 11:00 στο Μαγεμένο Δάσος το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης / Europe Direct Κομοτηνής και η εθελοντική του ομάδα “Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή”, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα του «Πελίτι» Κομοτηνής, διοργανώνει δημιουργικό περιβαλλοντικό εργαστήριο.
 • 11:30 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών οργανώνει εκδήλωση με την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Απαλού Έβρου, παρουσιάζοντας κάλαντα από την Ελλάδα και χορούς της Θράκης.
 • 19:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, η ορχήστρα του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Θράκης», παρουσιάζει μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με δημοφιλή έργα από το διεθνές ρεπερτόριο καθώς και μουσική για τα Χριστούγεννα. Η συναυλία πλαισιώνεται με χορογραφίες από χορευτές της Σχολής Κλασικού Μπαλέτου και Χορού «Plie» και χορωδίες της Θράκης.
 • 20:00 στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, “Το κορίτσι που επιμένει”. Ένα υπέροχο παραμύθι αγάπης, αφοσίωσης, αλτρουισμού αλλά και απώλειας. Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη. Μουσική: Μαρίνος Τόκας. Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης. Επιμέλεια Κίνησης: Γιούλη Ιωαννίδου. Επιμέλεια φωτισμών: Γιάννης Τζατζανάς. Παίζουν οι ηθοποιοί: Πολυξένη Καρακατσάνη, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου, Ασπασία Πιτιλάκη. Κράτηση θέσεων: 2531037770. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.