«Σαμποτάζ στον τούρκικο φασισμό, στα κράτη και τις εταιρίες που τον στηρίζουν. Αλληλεγγύη στη Ροζάβα», αναγραφόταν το πανό που αναρτήθηκε τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή, έξω από το σπίτι του Τούρκου Πρόξενου στην Κομοτηνή.

Στην παρέμβαση αυτή προέβη το Αναρχικό Στέκι «UTOPIA A.D», για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Κούρδους μαχητές.

Η σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε  ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει: «Εχθές το βράδυ 12 προς 13/10 ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους επαναστάτες και επαναστάτριες της Β-Α Συρίας που μάχονται ενάντια στους Τούρκους εισβολείς, επισκεφτήκαμε το σπίτι του Τούρκου πρόξενου αναρτώντας πανό και πετάξαμε τρικάκια. Ο φύλακας ενώ άνοιξε την πόρτα της σκοπιάς εν τέλει δεν βγήκε αλλά κάλεσε ενισχύσεις καθώς φεύγαμε, σε λιγότερο από λεπτό κινητοποιήθηκαν ένα περιπολικό και ένα συμβατικό της ασφάλειας με μηχανές διασ (αντίθετα στον μονόδρομο). Ο πρώτος σύντροφος ο οποίος είχε το πανό και είχε φύγει μπροστά παραλίγο να χτυπηθεί από το περιπολικό αλλά ξέφυγε, όταν φτάσαμε στο πανεπιστήμιο βρήκαμε το ασφαλίτικο στον πεζόδρομο της παλιάς νομικής και τον έναν ασφαλίτη μέσα στο προαύλιο να προσπαθεί να πείσει τον σύντροφο να βγει έξω! Απαιτήσαμε από τους ασφαλίτες να φύγουν, κάτι που έγινε χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας δείχνει πως οι αρχές ήταν σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν τους ΝΑΤΟικούς σύμμαχους».

Δείτε το σχετικό βίντεο: