Με αφορμή και τις εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Μάχης του Οχυρού Νυμφαίας, την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής συνεχίζει τη δράση “ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ”, που απευθύνεται σε παιδιά με τους γονείς τους, με “παιζω-πορική” ανάβαση στο οχυρό με εκκίνηση από τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου.

Η συγκέντρωση της ορειβατικής και της παιζω-πορικής ομάδας θα γίνει στις 8 το πρωί στο πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας. Η μετάβαση στις κατασκηνώσεις Πανδρόσου θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Από εκεί θα ξεκινήσει μια όμορφη ανοιξιάτικη διαδρομή, που σε περίπου δύο ώρες οδηγεί στο Οχυρό.

Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να παραμείνει στον χώρο των εκδηλώσεων του Οχυρού για την ξενάγηση που θα γίνει με ελεύθερη είσοδο στις 12:30, και να μην επιστρέψει με την ομάδα πεζοπορικά στις κατασκηνώσεις, θα πρέπει να φροντίσει ατομικά για την επιστροφή του και να ενημερώσει τους υπεύθυνους.

Η διαδρομή είναι βαθμού δυσκολίας 1 (ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά ) και οι ώρες πορείας είναι συνολικά τέσσερις.

Όσοι λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα εργονομικό σακίδιο πλάτης (με φαρδείς ιμάντες ώμου), μια αλλαξιά ρούχα, αδιάβροχο, καπέλο, παγούρι με νερό, ελαφρύ κολατσιό (* προτιμήστε ορειβατικά άρβυλα ή αθλητικά τρακτερωτά παπούτσια).

Δηλώσεις συμμετοχής δεν απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν το “παρών” στην πρωινή συνάντηση στο πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας.

Υπεύθυνη της δράσης για τυχόν διευκρινήσεις είναι η κ. Χριστίνα Σόφτα (Christina Softa).

Υπεύθυνος διαδρομής : Χρήστος Γανίτης

Η συμμετοχή γίνεται με την καταβολή 10 € που ισχύει για όλη την οικογένεια και για όλες τις παιζω-πορίες του 2019. Με την καταβολή του ποσού δίδεται ένα t-shirt με το λογότυπο του προγράμματος ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ. Kάθε επιπλέον t-shirt κοστίζει 5 €.