Ξεκίνησαν σήμερα στην Κομοτηνή τα μαζικά τεστ covid-19 από υγειονομικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Τα τεστ θα διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στο κτήριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (πρώην Υγειονομικό). Επίσης, από την Τρίτη 23 Ιουνίου, ένα δεύτερο υγειονομικό κλιμάκιο θα παίρνει δείγματα και στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης (τέως Νομαρχία), ενώ από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 θα προστεθεί κι ένα τρίτο κλιμάκιο, που θα βρίσκεται στον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (περιοχή Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής).
Μεταξύ των πολιτών που έδωσαν δείγμα, και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απευθύνοντας έκκληση στους δημότες να σπεύσουν και αυτοί μαζικά για να εξεταστούν, “προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι ουσιαστικά στην προσπάθεια των υγειονομικών φορέων του τόπου μας για την ανίχνευση του ιού και την περαιτέρω θωράκιση, τόσο της ατομικής υγείας, όσο και της δημόσιας υγείας στον τόπο μας”, όπως τόνισε.