Κομοτηνή: Οι φοιτητές τιμούν το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα

"Η ιστορία δείχνει τη δύναμη του λαού! Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, μας διδάσκει… Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και στην πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση".
17_noembri_1973_0

Συγκέντρωση στην Παλιά Νομική Κομοτηνής οργανώνει στις 17 Νοέμβρη και ώρα 16:00 ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εν όψει της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς της πόλης.

Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Στο μήνυμά του το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου, αναφέρει:

Η ιστορία δείχνει τη δύναμη του λαού!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, μας διδάσκει…

…ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο σκοτεινούς καιρούς Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

η υπεράσπιση της ζωής, των σπουδών μας, είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Σήμερα ο αγώνας μας για σύγχρονες σπουδές πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα!

η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ”, παραμένει επίκαιρο στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα!

Στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον πόλεμο που διεξάγουν η Ρωσία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στο έδαφος της Ουκρανίας με απρόβλεπτες διαστάσεις για όλους τους λαούς. Δεν ανεχόμαστε να δίνουν 6,5 δισ. € στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ την ώρα που από τις σχολές μας λείπουν υποδομές και καθηγητές. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε, να κλείσουμε τα μάτια στις εικόνες που  έρχονται καθημερινά, με νεκρούς, με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Εναντιωνόμαστε στον ανταγωνισμό και στα παζάρια του ελληνικού και του τουρκικού κεφαλαίου με την επίβλεψη του ΝΑΤΟ που υποθηκεύει την ειρήνη, τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανέναν ληστή, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ομίλων της ενέργειας, των τραπεζιτών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τον λαό, τσακίζει δικαιώματα. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε με ενεργειακή φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, τους ανταγωνισμούς και πολεμικούς εξοπλισμούς, ούτε να ματώσουμε για τα κέρδη των λίγων!

Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και στην πάλη των λαών ενάντια στην πολιτική που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Τώρα είναι η ώρα να ανέβει η συμμετοχή στη δραστηριότητα του Συλλόγου μας! Να μπούμε περισσότεροι στον αγώνα! Μπροστά στα προβλήματα που έχουμε και θεριεύουν, στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει, στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν, η λύση βρίσκεται στο δικό μας αγώνα.

Τέτοιο μήνυμα στείλαμε οι φοιτητές με τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας

Αποφασίζουμε:

  • Κινητοποίηση του Συλλόγου μας στις 17 Νοέμβρη, στις 16:00, στην Παλιά Νομική, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς της πόλης. Πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood