Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων Κτιρίων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από τις 08:00 της 17ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 18ης Οκτωβρίου.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 18ης Οκτωβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης 19ης Οκτωβρίου.
  • Παρασκευή 16 Οκτωβρίου: Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης, για τον Μακεδονικό Αγώνα.
  • Κυριακή 18 Οκτωβρίου: Στις 11:00, επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος / Εκφώνηση επετειακής ομιλίας από τον εκπαιδευτικό, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ροδόπης, Ιωάννη Σιγούρο.