Κομοτηνή | Ο Ακαδημαϊκός Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης θα αναγορευθεί Επίτιμος Καθηγητής της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ

Στον τιμώμενο έχει απονεμηθεί το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Screenshot_1970

Σε Επίτιμο Καθηγητή της, θα αναγορεύσει τον Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη, η Σχολή Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η τελετή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής Σχολής, στην Κομοτηνή, και ώρα 19:20.

Ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα «Ελληνική Παιδεία | Ιδέα και Ιστορία».

Ο Ακαδημαϊκός Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία. Με υποτροφία Fulbright σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στα πανεπιστήμια Wesleyan (B. A. with Highest Honors in Government, 1972) και Harvard (M. A., 1975, Ph.D., 1979) στις ΗΠΑ. Δίδαξε ως Lecturer on Government στο Harvard University και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής (1983) και Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης (1987-2016). Από το 1980 διευθύνει ως Διευθυντής και Γενικός Γραμματεύς του Δ.Σ., το ιστορικό επιστημονικό ίδρυμα της Μέλπως Μερλιέ, “Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών”. Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (2000-2011). Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων από το 2004. Υπήρξε επίσης επισκέπτης Καθηγητής στα πανεπιστήμια Harvard και Bradeis στις ΗΠΑ, Visiting Fellow και ισόβιο μέλος στο Clare Hall, Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Saint Antony’s College και στο Saint Cross College, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης˙Directeur d’Études invité, École des Hautes Études en Sciences Sociales, Παρίσι˙ Fernand Braudel Senior Fellow, European University Institute, Φλωρεντία και Visiting Professor, Harvard University Center for Italian Renaissance Studies, Villa I Tatti, Φλωρεντία. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (1988-1992), του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου (2006-2009), και του ιδρυτικού Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης. Είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου και του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Επίτιμος Εταίρος του Ινστιτούτου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ρουμανικής Ακαδημίας, Chevalier des Palmes Académiques της Γαλλικής Δημοκρατίας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της Ιστορίας των Πολιτικών Θεωριών της τάξης Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών. Στις 16 Ιανουαρίου 2015 τιμήθηκε από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής. Είναι συγγραφέας ή επιμελητής πέραν των σαράντα αυτοτελών εκδόσεων στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ βιβλία του έχουν δημοσιευθεί και στα ρωσικά, ρουμανικά και βουλγαρικά. Το έργο του εστιάζει στους τομείς της πολιτικής επιστήμης και της ιστορίας.

Κομοτηνή | Ο Ακαδημαϊκός Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης θα αναγορευθεί Επίτιμος Καθηγητής της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood