Κομοτηνή | Μήνυμα-κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για την πορεία του Πολυτεχνείου

"ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ".
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, εν όψει της πορείας που θα πραγματοποιηθεί και στην Κομοτηνή για τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναφέρει:

“17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973: ένας αγώνας ιδεών που συγκρούστηκε με τις δυνάμεις εξουσίας.

Ο αγώνας του Ελληνικού λαού για Δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνικά δικαιώματα, είναι ιστορικά διαχρονικός και καλούμαστε να τον συνεχίσουμε και σήμερα ενάντια στις νέες πολιτικές εξελίξεις.

50 χρόνια πριν, η νεολαία έδωσε τον αγώνα ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών που καταπάτησε όλα τα συνταγματικά δικαιώματα. Πρώτα η γενιά της Εθνικής Αντίστασης, και μετά η γενιά του Πολυτεχνείου, αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής του αγώνα με διαχρονικά τα αιτήματα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού της Νομικής και του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζουν ότι ο Αγώνας δεν σταματά ποτέ.

50 χρόνια μετά την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ δυστυχώς οι συνθήκες δεν άλλαξαν.

Το μόνο που άλλαξε είναι τα πρόσωπα και οι θεσμοί.

Σήμερα δεν χρειάζονται στρατοδικεία για την καταρράκωση των ανθρωπίνων αξιών.

Σήμερα οι επιτελάρχες αυτού του τόπου τυλιγμένοι μέσα στον «Κοινοβουλευτικό μανδύα» τους, αναστέλλουν την λαϊκή κυριαρχία, καταργούν το κράτος, τα εργασιακά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προωθούν την ατομικότητα, οδηγώντας τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία γενικότερα σε εργασιακό μεσαίωνα.

Ο δρόμος είναι κατηφορικός και μοιάζει να μην έχει τέλος. Μόνο οι αγώνες μας θα αναστρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Μόνο αν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο και δυνατό θα μπορέσει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Κομοτηνής καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του Νομού Ροδόπης, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας από την παλιά Νομική Σχολή, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου,

για να τιμήσουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, να αποδείξουμε στους «έχοντες», στα παιδιά μας αλλά και στους εαυτούς μας, ότι το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εξακολουθεί και σήμερα να μας ξεσηκώνει και να μας εμπνέει”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood