Δημιουργικό περιβαλλοντικό εργαστήρι, διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, στο πλαίσιο των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την εναλλακτική ομάδα του «Πελίτι» Κομοτηνής και την εθελοντική ομάδα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης/Europe Direct Κομοτηνής.

Φέτος, λοιπόν, ο Αϊ Βασίλης, θέλοντας να…βάλει το χεράκι του στην κλιματική αλλαγή, έχει μαζέψει τα ξωτικά για να φυτέψουν σε όλη την Κομοτηνή! Συγκεκριμένα, θα φτιάξουν μαζί με τα παιδιά σποροσβώλους οι οποίοι και θα φυτευτούν σε αυλές, χωράφια, γλάστρες και όπου αλλού.

Αλλά τι είναι αυτοί οι…σποροσβώλοι τελικά;

Οι σποροσβώλοι είναι “μαγικές” κατασκευές από πηλό και σπόρους που έχουν την ιδιότητα μόλις βρεθούνε σε χώμα και νερό, να φυτρώνουν και να γίνονται πράσινα λουλούδια και δέντρα!

Πρόκειται για μια τεχνική βλάστησης στη γη με ρίψη ή πτώση σφαιρών σπόρου, εμπνευσμένη από τον Masanobu Fukuoka, τον Παναγιώτη Μανίκη και την πρακτική της φυσικής καλλιέργειας ως φιλοσοφίας.

Με άλλα λόγια, τα παιδιά θα διδαχθούν μέσα από βιωματικό παιχνίδι, και ταυτόχρονα θα συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην κλιματική αλλαγή, μαζί φυσικά με τους μεγάλους, που επίσης είναι προσκεκλημένοι και ευπρόσδεκτοι, δημιουργώντας ένα πιο πράσινο και “χαμογελαστό” κλίμα.

Εννοείται πως και για μια ακόμη φορά η ομάδα του «Πελίτι» θα χαρίσει παραδοσιακούς σπόρους ποικιλιών κηπευτικών.

Η ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στα ξύλινα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής.