“Κομοτηνή: Μία πόλη, ένα ποτάμι, πολλές ιστορίες”: Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τα σχολεία της πόλης μας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής υλοποίησε την έμπνευση και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, Μαρίας Δήμου και θα παραδώσει στα σχολεία της πόλης το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο "ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Μία πόλη, ένα ποτάμι, πολλές ιστορίες".
ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής υλοποίησε την έμπνευση και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, Μαρίας Δήμου και θα παραδώσει στα σχολεία της πόλης το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο “ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Μία πόλη, ένα ποτάμι, πολλές ιστορίες”.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ως συμμετέχων φορέας στο Πρόγραμμα Tale of X Cities, τον Νοέμβριο του 2021 είχε την ιδέα, οργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία, τη συμμετοχική δράση με τίτλο “Ανθρώπινο Ποτάμι”. Οι κάτοικοι της Κομοτηνής αφηγήθηκαν την ιστορία του ποταμού που διέσχιζε την πόλη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, με προσωπικά βιώματα ανθρώπων που έζησαν το ποτάμι, με πάνω από πεντακόσιες ζωγραφιές παιδιών που είδαν τα βίντεο των αφηγήσεων και το φαντάστηκαν, με  τον περίπατο που πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή του ποταμού.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης εντάσσεται και η έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού που μέσα από την άριστη αισθητική του τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία της Κομοτηνής. Με όχημά τους φωτογραφίες, χάρτες και ενημερωτικό υλικό, περιδιαβαίνουν το ποτάμι του χθες – τον Μπουκλουτζά της Κομοτηνής – και μαθαίνουν την πόλη τους. Το χάρτινο κουτί του παιχνιδιού κρύβει μέσα του ένα συναρπαστικό παζλ πληροφοριών και εικόνων. Τα παιδιά ακολουθούν μέσω του παιχνιδιού την πορεία της παλιάς κοίτης του ποταμού και περισυλλέγουν θησαυρούς γνώσεων για την Κομοτηνή, για τα εμβληματικά κτίριά της, για το ποτάμι και για την ιστορική της διαδρομή.

"Κομοτηνή: Μία πόλη, ένα ποτάμι, πολλές ιστορίες": Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τα σχολεία της πόλης μαςΤο επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι έχει τυπωθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Καθώς όμως αποτελεί πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας, θα διανεμηθεί από ένα αντίτυπο σε κάθε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κομοτηνής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη). Την παρουσίαση θα κάνει ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ροδόπης, Γιάννης Σιγούρος.

"Κομοτηνή: Μία πόλη, ένα ποτάμι, πολλές ιστορίες": Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τα σχολεία της πόλης μας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood