Κομοτηνή: “Μετάγγιση” στη νέα γενιά αιμοδοτών, της ιδέας της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία», συνδιοργανώνουν οι e-Αιμοδότες και η φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του "Σισμανόγλειου" Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής και της εθελοντικής δράσης «ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα».
κυριακη 27 νοεμβριου 2022 (1)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία», συνδιοργανώνουν οι e-Αιμοδότες και η φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής και της εθελοντικής δράσης «ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα».

Στόχοι της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής (παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια), είναι:

  • Να ενημερώσει τους φοιτητές σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία.
  • Να αναδείξει τους φορείς νεολαίας και εθελοντισμού που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία.
  • Να αναδείξει τις αυξημένες ανάγκες για αίμα που παρουσιάζονται κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  • Να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες.
  • Να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.
  • Να “μεταγγίσει” στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Κομοτηνή: "Μετάγγιση" στη νέα γενιά αιμοδοτών, της ιδέας της μη αμειβόμενης Εθελοντικής ΑιμοδοσίαςΠοιοι είναι οι e-Αιμοδότες

Οι e-Αιμοδότες είναι μια ομάδα νέων που έφτιαξαν μια εφαρμογή, το e-Αιμοδότες, που επιδιώκει την ενημέρωση και ενθάρρυνση των πολιτών για την ενεργή συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας Νοσοκομείων της χώρας. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν οι δημιουργοί της ήταν στο Λύκειο όπου με την ομάδα ρομποτικής και προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, δημιούργησαν την πρώτη έκδοση αυτής της εφαρμογής. Πλέον ενάμισι χρόνο μετά η εφαρμογή αυτή και διαχειρίζεται πλέον από τους δημιουργούς της μέσω ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού της “e-Αιμοδότες Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας”. Οι τρεις βασικοί πυλώνες της εφαρμογής που δημιουργήθηκε είναι πως συστάθηκε εθελοντικά, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη ως υπέρτατες αρχές, δεν περιέχει καθόλου διαφημίσεις και διατίθεται δωρεάν για τους πολίτες και τα Νοσοκομεία. Έχει λάβει πληθώρα διακρίσεων και αποσκοπεί στην ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση του κοινωνικού αυτού έργου της εθελούσιας προσφοράς αίματος. Οι τρεις βασικοί πυλώνες λειτουργίας της είναι πως συστάθηκε εθελοντικά, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη ως υπέρτατες αρχές, δεν περιέχει καθόλου διαφημίσεις και διατίθεται δωρεάν για τους πολίτες και τα Νοσοκομεία. Έχει λάβει πληθώρα διακρίσεων και αποσκοπεί στην ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση του κοινωνικού αυτού έργου της εθελούσιας προσφοράς αίματος.

Αναφορικά με την Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (Α.ΝΟ.Κ.)

Η Α.ΝΟ.Κ. θεωρεί πολύ σημαντική τη συμβολή των φοιτητών των Σχολών της πόλης στη διάρθρωση σχεδίου κοινωνικής δράσης. Οι εκπρόσωποι της Α.ΝΟ.Κ. είναι ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, που έχει ως σκοπό τη προώθηση της δράσης για να έρθουν και περισσότερα μέλη της φοιτητικής κοινότητας να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθειά μας. Χαρακτηριστικά τονίζουν: “Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οι φοιτητές δεν πρέπει να λείπουν από μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο την ουσιαστική διασύνδεση της πόλης με το Πανεπιστήμιο. Δίνεται, επιτέλους, η ευκαιρία για την ενδυνάμωση της παρουσίας της φοιτητικής οργάνωσης στον τομέα του εθελοντισμού, μιας και η Α.ΝΟ.Κ. έχει διεξάγει και πληθώρα κοινωνικών δράσεων στο παρελθόν. Από κοινού καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να καθιερώσουμε τέτοιες δράσεις και ελπίζουμε στη συμμετοχή όλων σας, ώστε να  εντυπωθεί στη συνείδησή μας πως ο εθελοντισμός σώζει ζωές. Η εθελοντική προσφορά αίματος, ως μια μοναδική πράξη ανθρωπισμού, είναι προσφορά ζωής, το «φάρμακο» που κρατά στη ζωή αυτούς που το χρειάζονται, ένα έμπρακτο μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης, η υπέρτατη εκδήλωση αγάπης στον συνάνθρωπο, η ύψιστη έκφραση συμπαράστασης στην ανθρώπινη ανάγκη. Ας μυηθούμε, λοιπόν, στο βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού και ας στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς”.

Κομοτηνή: "Μετάγγιση" στη νέα γενιά αιμοδοτών, της ιδέας της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood