Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και στην Κομοτηνή η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την παραμονή της εορτής (19/10), στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου και η έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ ανήμερα της εορτής (20/10), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος επίσης του Επισκόπου.

Εν συνεχεία αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης βραβεύτηκαν αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις μεταξύ αστυνομικών, καθώς και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ζιώγας και οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της εν λόγω υπηρεσίας, για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, τη μεθοδικότητα και την επιμονή που έχουν επιδείξει στον αγώνα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς αθλητές, βραβεύθηκαν:

  • η Αστυνόμος Β’ Παγωνάκη Σαραντούλα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο taekwondo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών Πυροσβεστών που διεξήχθη στην Κίνα.
  • η Υπαστυνόμος Β’ Βαϊτσάκη Δήμητρα, με καταγωγή από τον Έβρο η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αστυνομικών Υπαλλήλων που διεξήχθη στην Ιταλία.
  • ο Αρχιφύλακας Χαρπαντίδης Χρήστος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στο jiu jitsu στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών Υπαλλήλων που διεξήχθη στην Ιταλία.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει του εορτασμού το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού, από 15 έως και 18-10-2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος αλλά και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Στην εθελοντική αυτή δράση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκε και το προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπόλοιπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας.