Κομοτηνή: Με «εκρηκτική» συναυλία των BAiLDSA θα συνοδευτεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Κομοτηνή: Με «εκρηκτική» συναυλία των BAiLDSA θα συνοδευτεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
BAILDSA 2

Οι BAiLDSA θα διασκεδάσουν τους Κομοτηναίους και τους επισκέπτες της Κομοτηνής στις 10 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με το τέλος του φιλανθρωπικού “Santa Run” το οποίο θα εκκινήσει στις 6 μ.μ. από το Πάρκο Αγίας Παρασκευής και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου και θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης από τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, γύρω στις 7 μ.μ., το γνωστό συγκρότημα αναλαμβάνει να συνεχίσει τη γιορτή που οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής με τη φιλανθρωπική δράση “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μία μέρα”.

Κομοτηνή: Με «εκρηκτική» συναυλία των BAiLDSA θα συνοδευτεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρουΛίγα λόγια για τους BAiLDSA

Το να είσαι «εναλλακτικός» είναι πολλά περισσότερα από έναν χαρακτηρισµό µουσικής ταυτότητας. H µατιά των BAiLDSA στη σύνθεση και στη στιχουργική δηµιουργεί ένα εκρηκτικό µείγµα post punk και indie rock, µπλεγµένο µε παραδοσιακά στοιχεία της ανατολικής Μεσογείου και µπολιασµένο παράλληλα µε στοιχεία dub και reggae. Αυτό το µουσικό µωσαϊκό, σε συνδυασµό µε την έντονη και βαθιά κοινωνικοπολιτική τους οπτική γωνία, αντιπροσωπεύει το τι πρεσβεύουν οι BAiLDSA ως συγκρότηµα. Με βάση τη Θεσσαλονίκη, οι BAiLDSA παίζουν δυναµικό punk rock στους δίσκους τους αλλά και στις εκρηκτικές τους συναυλίες. Από βαριά παραµορφωµένα κιθαριστικά riffs και στιβαρά µπασοτύµπανα, σε εσωστρεφή και σκοτεινά ηχοτοπία· και από ανεβαστικά ska πνευστά, σε µερακλίδικους σκοπούς των χάλκινων της βαλκανικής παράδοσης, οι BAiLDSA µένουν πάντα αυθεντικοί απέναντι στο εξελισσόµενο και ποικιλόµορφο σύµπαν τους. Αυτό που ξεχωρίζει και είναι πάντα παρόν στην τραγουδοποιΐα τους, είναι µια σταθερή και ηχηρή εναντίωση σε οποιαδήποτε µορφή φασισµού, ρατσισµού, σεξισµού και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωµάτων, µια ατελείωτη µάχη κόντρα σε όλες τις µορφές πολέµου και διχασµού, και βαθιά πίστη στην ανθρωπότητα και στις ανοιχτές, ελεύθερες κοινωνίες. Οι BAiLDSA έχουν κυκλοφορήσει τρία albums και επτά singles ως τώρα: Με το πρώτο album το “United States of Balkans” (2011) συστήθηκαν στους ακροατές ανά τον κόσµο ως ένα ανεβαστικό µείγµα ska punk και reggae µπλεγµένο µε βαλκανικές και gypsy µελωδίες. Το “U.S.B.” δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς και κοινό, και παράλληλα µε τις εκτενείς περιοδείες σε Ελλάδα και Βαλκάνια έχτισε ένα σταθερό πυρήνα οπαδών για το συγκρότηµα. Το δεύτερο album, “zVaRna” (2014) ανέβασε τους BAiLDSA σε ένα υψηλότερο επίπεδο στη σύνθεση αλλά και στην ηχητική ταυτότητα. Εµφανίστηκε µια πολύ ωριµότερη πλευρά του συγκροτήµατος, συνοδευόµενη από συµπαγή alternative punk ήχο. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε αναλογικά, καταφέρνοντας να αποτυπώσει την ωµή ενέργεια των ζωντανών εµφανίσεων, δηµιουργώντας ένα χαρακτηριστικό ηχητικό τείχος. Το 2016 και το 2017 κυκλοφορούν τα singles “Balkan Express (Ride the train)” και “Ne Znam”, αντίστοιχα, στα οποία διαγράφεται η µουσική εξέλιξη του συγκροτήµατος δίνοντας την πρώτη γέυση του επερχόµενου album. Στον τρίτο δίσκο, “WarZone” (2018), το συγκρότηµα κάνει ένα τεράστιο άλµα, διευρύνοντας το ηχητικό του σύµπαν µε στοιχεία post punk και stoner, δηµιουργώντας ένα νέο ηχοτοπίο, µοντέρνο και µοναδικό συνάµα, ακροβατώντας ανάµεσα στις ρίζες του αλλά και στην ατέρµονη εσωτερική εξερεύνηση. Το “WarZone” είναι ένα concept άλµπουµ εµπνευσµένο από τη σκοτεινή περίοδο της προσφυγικής, οικονοµικής και πολιτικής κρίσης µεταξύ των ετών 2014-2018. Ένας αντιπολεµικός ύµνος που διαδίδει το µήνυµα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσµο.

Κομοτηνή: Με «εκρηκτική» συναυλία των BAiLDSA θα συνοδευτεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood