Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» βρίσκεται προ των πυλών της Θράκης, με τον νομό Έβρου και τα ανατολικά τμήματα της Ροδόπης να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για εμφάνιση λευκών τοπίων το πρωί του Σαββάτου.

okeanis1Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, που δημοσίευσαν τα «Καιρικά Νέα Θράκης», αναμένονται ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις, σε συνδυασμό με θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους, αργά απόψε τη νύχτα και προς το ξημέρωμα σταδιακά σε όλη τη Θράκη.

Τα φαινόμενα θα έχουν κατά τόπους τη μορφή χιονοθύελλας και αναμένεται να είναι πιο έντονα στα ανατολικότερα τμήματα. Χιονοστρώσεις θα σημειωθούν ιδιαίτερα στον Νομό Έβρου, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και στη Σαμοθράκη, ενώ τα ανατολικά τμήματα του Νομού Ροδόπης και ιδιαίτερα η οριογραμμή Ροδόπης – Έβρου φαίνεται ότι θα επηρεαστούν κι αυτά έντονα.

okeanisΣτις πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης θα εντοπίζονται οι ισχυρότερες ριπές των θυελλωδών ανέμων, που θα αγγίζουν τα 90-100 km/h, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι αμφίβολο αν θα επιτευχθεί τελικά χιονόστρωση στις προαναφερθείσες περιοχές. Πιο πιθανό, όπως επισημαίνει η έμπειρη ομάδα των ερασιτεχνών μετεωρολόγων, είναι να έχουμε ένα «πασπάλισμα» στις γνωστές επιφάνειες.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα του Σαββάτου και από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά. Εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο υποτροπής μέσα στη νύχτα του Σαββάτου, αλλά αυτό θα αξιολογηθεί αύριο.