«Να πάω κομμωτήριο», ήταν η απάντηση που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό σε πρόσφατη έρευνα της MRB, στο ερώτημα: «Τι θέλετε να κάνετε μόλις τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού».

Η απάντηση αυτή φαίνεται πως αντικατοπτρίζει την τοπική μας πραγματικότητα και δικαιολογεί πλήρως τον «καταιγισμό» τηλεφωνικών κλήσεων που, όπως μαθαίνουμε, δέχονται τα τελευταία 24ωρα οι ιδιοκτήτες κουρείων και κομμωτηρίων στην Κομοτηνή.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, όταν προαναγγέλθηκε η επαναλειτουργία των κουρείων και των κομμωτηρίων, από τις 4 Μαϊού. Από το σημείο αυτό, όπως μας επιβεβαιώνουν επαγγελματίες του χώρου από την πόλη μας, οι τηλεφωνικές κλήσεις από πελάτες που θέλουν να «πιάσουν» σειρά προτεραιότητας διαδέχονται η μία την άλλη. Δε λείπουν, μάλιστα, και οι ανυπόμονοι, οι οποίοι ζητούν διακαώς να εξυπηρετηθούν την πρώτη ή έστω μέσα στις πρώτες μέρες μετά από την επαναλειτουργία. Δυστυχώς, όμως, αυτή η επιθυμία για τους περισσότερους είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί.

Και τούτο, διότι η λήξη του lockdown δε θα έρθει χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα, η απόφαση για την επαναλειτουργία θα συνοδεύεται από την τήρηση αυστηρών ορίων για τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο. Με αυτό το δεδομένο, θα περιοριστεί αισθητά ο αριθμός των πελατών που θα μπορεί να εξυπηρετεί κάθε κουρείο και κομμωτήριο ημερησίως.

Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλες λίστες αναμονής, ενώ σε μερικές περιπτώσεις, όπως μας μετέφεραν επαγγελματίες της πόλης μας, τα «κλεισμένα» ραντεβού καλύπτουν κιόλας τον πρώτο μήνα μετά από την αναμενόμενη επαναλειτουργία των καταστημάτων τους.