Κομοτηνή | Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο

Στο έργο Erasmus+ S.M.I.L.E.S. (Sound/Science, Music Innovation/Inclusion Learning in Education & Sports) όπου εφαρμόζεται η μέθοδος STEM στη προσέγγιση των δράσεων και έχει ως βασική προτεραιότητα την ένταξη και διαφορετικότητα σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού, συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Screenshot_1792

Κομοτηνή | Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο

Η πρώτη διασχολική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής από τις 8 ως τις 12 Απριλίου.

Δεκαέξι μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί από σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας, και δεκαέξι μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί από το σχολείο της Κομοτηνής, θα:    

  • συμμετάσχουν σε εργαστήριο με τίτλο “Η μουσική συναντά τον ήχο και την επιστήμη μέσα από διάφορα μουσικά όργανα” όπου θα μελετηθούν οι έννοιες του τόνου, της συχνότητας, της χροιάς/ποιότητας του ήχου, των σύνθετων κυμάτων και των αρμονικών, και θα εφαρμοστούν στα παραδοσιακά ελληνικά όργανα μπουζούκι, γκάιντα και κανονάκι.
  • κατασκευάσουν κρουστά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, θα δημιουργήσουν μπάντα κρουστών, και θα αναπαράγουν Αφροβραζιλιάνικους ρυθμούς.
  • συμμετάσχουν σε εργαστήριο για να ενημερωθούν και να εντοπίσουν τον τύπο της φωνής τους σύμφωνα με το Vocal Fach System (οι ήχοι του Soprano, του Mezzo, του Tenor και του Bass) και οι μαθητές θα δημιουργήσουν μία χορωδία.
  • λάβουν μέρος σε δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στον Νέστο ποταμό (κανό, καγιάκ, trekking, zip line), και θα καταγράψουν τους ήχους της φύσης στα κινητά τηλέφωνά τους.
  • πάρουν μέρος σε δράση ορνιθοπαρατήρησης στη λίμνη Βιστωνίδα, θα ενημερωθούν για τη βιοποικιλότητά της και για σημαντικότητά της ως υδροβιότοπος, και θα καταγράψουν τους στα κινητά τους τηλέφωνα τους ήχους της φύσης και των πτηνών
  • καταγράψουν τα επίπεδα ηχορύπανσης, μέσω εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα, σε διάφορα σημεία της Κομοτηνής, και θα τα συγκρίνουν μεταξύ τους και με τους ήχους της φύσης.
  • συμμετάσχουν σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομαδοσυνεργατικές δράσεις που θα ενθαρρύνουν τη διαπολιτισμική κατανόηση και αποδοχή, θα βελτιώσουν τις δεξιότητες ομαδικής εργασίας, θα αναπτύξουν τις δεξιότητες επικοινωνίας, και θα αποκτήσουν μια εικόνα για την έννοια της ετερότητας, και τις αξίες της ανεκτικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού.

Η επίσημη υποδοχή των εκπροσώπων των σχολείων του εξωτερικού θα γίνει με συναυλία στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 14:00.

Κομοτηνή | Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνή | Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο

Κομοτηνή | Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood