Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κοπής γερασμένων ή άρρωστων δέντρων, που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους της Κομοτηνής και κρίθηκε ότι εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες.

Οι εργασίες εκτελούνται από το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με ανάδοχο εργολάβο που διαθέτει τον ειδικό εξοπλισμό και γερανό μεγάλου ύψους.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Μουρτίδη, έχει προγραμματιστεί να γίνουν 23 κοπές δέντρων σε πρώτη φάση, ενώ άλλα 60 περίπου δέντρα θα κλαδευτούν. «Δίνουμε προτεραιότητα στα καταγεγραμμένα αιτήματα δημοτών», σημείωσε ο κ. Μουρτίδης, «και ξεκινάμε από τα σχολεία, την κεντρική πλατεία και τα σημεία όπου έχουν εντοπιστεί σοβαρές περιπτώσεις».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο κλαδεύτηκαν δύο μεγάλα δέντρα που βρίσκονται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό 14ης Μαΐου. Το πρωί της Κυριακής τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά στην πλατεία Ειρήνης, ενώ τη Δευτέρα ανάλογες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα δέντρα που βρίσκονται στην οδό Ορφέως, στη διασταύρωση της Εθνικής Τράπεζας.