Κομοτηνή | Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Κανάρη και οδών του εμπορικού κέντρου

Η οδός Κανάρη θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
Screenshot_595

Υπεγράφη, από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον ανάδοχο Δημήτρη Παπαδήμο, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων & Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινας Πάσσου, η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση οδού Κανάρη και πέριξ οδών στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κομοτηνής. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις» που είναι ενταγμένο στον Πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας | Άξονας 1.2.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η οδός Κανάρη είναι ιδιαίτερα γνωστή και στους τουρίστες.

Η ανάπλαση συμπεριλαμβάνει:

  • την αναβάθμιση των εμπορικών δρόμων με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στο μέγιστο εφικτό, και τη διατήρηση του οδοστρώματος σε ελάχιστο πλάτος 3,5 μέτρων (στην οδό Κανάρη), με κάποιες οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης και θέσεις φορτοεκφόρτωσης.
  • τη διατήρηση του γρανιτικού παραδοσιακού λιθόστρωτου στην περιοχή του οδοστρώματος, και την αντικατάσταση των λευκών πλακών των πεζοδρομίων με κυβόλιθο Καβάλας, κεραμικό κυβόλιθο και μάρμαρο, ενώ η οδός Κανάρη θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
  • στο τμήμα της οδού Βασιλέως Παύλου, Μπακάλμπαση, Συντάγματος Κρητών, Ανδρούτσου, Κιλκίς, και των μικρών πεζόδρομων πίσω από την οδό Ερμού, η ανάπλαση αφορά την αντικατάσταση των υλικών επιστρώσεων πεζοδρομίου με κυβόλιθο Καβάλας, και των μπετονένιων κρασπεδορείθρων με μαρμάρινα, καθώς και την επανατοποθέτηση του οδοστρώματος με τον υφιστάμενο παραδοσιακό γρανιτικό κυβόλιθο. Οι διαστάσεις των πεζοδρομίων θα διαπλατυνθούν τουλάχιστον στο 1,5 μέτρο από την οικοδομική γραμμή όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση σε ΑμεΑ και η όδευση τυφλών.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, δήλωσε: «Η Οδός Κανάρη και η γύρω περιοχή είναι σημεία αναφοράς του πολιτιστικού πυρήνα του ιστορικού τόπου μας, της Κομοτηνής. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται για πολλά χρόνια στην περιοχή, και ταυτόχρονα να διαμορφώσει μια όμορφη εικόνα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες οι οποίοι έρχονται να ανακαλύψουν τις παραδοσιακές γωνιές της πόλης μας. Συνεχίζουμε την αισθητική αναβάθμιση της πρωτεύουσας του Δήμου Κομοτηνής με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με τη δημιουργία συνθηκών προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία, κάνοντας την πόλη λειτουργική. Ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας αναδεικνύεται βήμα-βήμα όπως αξίζει στην ιστορία και τους ανθρώπους της».

Κομοτηνή | Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Κανάρη και οδών του εμπορικού κέντρου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood