Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η βία κατά των γυναικών αναγνωρίζεται ως έγκλημα καθώς οι συνέπειές της έχουν αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ο Δήμος Κομοτηνής αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών – θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλή διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας· σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική. Επιπλέον ο Ξενώνας διεύρυνε τις υπηρεσίες του και δέχεται γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 143 γυναίκες και παιδιά.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας καθώς και η διεύθυνση του Ξενώνα είναι απόρρητα, και μπορεί κανείς να απευθυνθεί μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής (25310-83344).

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας διοργανώνει διήμερο δράσεων: δείτε εδώ.