Κομοτηνή: Κάλεσμα για μποϋκοτάζ των μαγαζιών όσων ρίχνουν φόλες, κακοποιούν ή εκφράζουν μίσος για τα ζώα

Στην αντεπίθεση οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής», με σειρά δυναμικών πρωτοβουλιών
ΦΟΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ 2

Στην αντεπίθεση περνάει η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής», εναντίον όσων ρίχνουν φόλες, κακοποιούν ή εκφράζουν μίσος για τα ζώα.

Συγκεκριμένα, η φιλοζωική ομάδα ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, «μετά από τα συνεχή περιστατικά με φόλες και κακοποιήσεις ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια και την μηδενική αντίδραση των αρχών και των υπηρεσιών».

Η πρώτη εκ των πρωτοβουλιών αυτών αφορά στο μποϋκοτάζ των μαγαζιών όσων ρίχνουν φόλες, κακοποιούν ή εκφράζουν μίσος για τα ζώα. «Επειδή εκείνοι που ρίχνουν φόλες είναι γνωστοί και μερικοί εξ αυτών είναι καταστηματάρχες ή ελεύθεροι επαγγελματίες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ξεκινάμε μποϊκοτάζ των μαγαζιών τους, με ενημέρωση όλων των φιλόζωων και των ευαίσθητων πολιτών για το ποιοι είναι. Δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ σε δολοφόνους ζώων. Εξυπακούεται ότι το ίδιο θα κάνουμε και σε όσους μισούν ή κακοποιούν τα ζώα. Για τους ηλικιωμένους που κάνουν τα ίδια, μποϊκοτάζ στα μαγαζιά των τέκνων τους, μέχρι οι τελευταίοι να τους συμμαζέψουν».

Για τους δημοσίους υπαλλήλους που προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες, «από εκείνους που ρίχνουν φόλες μέχρι όσους σπάνε σπιτάκια για αδέσποτα ή κουβάδες, ή δημοσίως υβρίζουν», οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» προαναγγέλλουν την αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες τους και όχι μόνο. «Δεν θα πληρώνουμε από τις τσέπες μας άτομα που παραβιάζουν το νόμο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο της ομάδας μπαίνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης. Η πρωτοβουλία της θα αφορά στην αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, για το γεγονός ότι «η τοπική αστυνομία δεν έχει συλλάβει μέχρι στιγμής ούτε έναν (1) δολοφόνο, δεν έχει χτυπήσει πόρτες, δεν έχει κάνει μία σοβαρή έρευνα για το θέμα, παρόλο που επανειλημμένα έχουμε δώσει ονόματα».

Παράλληλα, οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» προγραμματίζουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και ενημέρωσή τους για το θέμα, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για να περιοριστούν όσο το δυνατόν πιο πολύ τα εγκλήματα αυτά, καθώς επίσης ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των πολιτών.

Τέλος, υπόσχονται εκλογικό… «μαύρισμα» όσων δημόσια εκφράζουν μίσος για τα ζώα.

«Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ή να συμμετάσχει σε κάποιες από τις παραπάνω πράξεις, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Το χρωστάμε στη μνήμη όλων αυτών των υπέροχων πλασμάτων που έφυγαν με βασανιστικό τρόπο από τη ζωή. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στη βαρβαρότητα!», τονίζει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood