Εν όψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, τονίζει:
“Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης, την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη συνεδριάζει το δικαστήριο για την έκδοση της απόφασης στη Δίκη της συμμορίας δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας αγωνιστές και αγωνίστριες. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού. Ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει την εγκληματική αυτή οργάνωση κατ’ επανάληψη και έχει δώσει μάχες υπεράσπισης της δημοκρατίας και αλληλεγγύης σε όσους στοχοποιούσαν οι ναζί και τα φερέφωνά τους. Τώρα είναι η ώρα, με βάση το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στη δίκη, να καταδικαστούν όλοι και από το δικαστήριο και να οδηγηθούν με τις βαριές ποινές που αντιστοιχούν στη δολοφονική δράση και τα απεχθή εγκλήματά τους στη φυλακή. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή”.
Εν όψει δε της έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6/10 και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.