Κομοτηνή: “It’s Your Time To Move” – Ενημερωτικό Διαδραστικό Eργαστήριο (work shop) Νέων

To Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού "exagono" του Δήμου Κομοτηνής και η οργάνωση Νέων System@G, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Time To Move» του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk, διοργανώνουν ενημερωτικό διαδραστικό Εργαστήριο (work shop) για τα σχέδια αλληλεγγύηs.
time to move

To Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “exagono” του Δήμου Κομοτηνής και η οργάνωση Νέων System@G, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Time To Move» του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk, διοργανώνουν ενημερωτικό διαδραστικό Εργαστήριο (work shop) για τα σχέδια αλληλεγγύηs, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00, στην αυλή  του “exagono” (Πεζόδρομος  Ν. Τσανακλή 15).

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και η υποστήριξη νέων 18-30 ετών, αλλά και οργανώσεων, συλλόγων, και άτυπων ομάδων, για τη δημιουργία και υλοποίηση σχεδίων αλληλεγγύης.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει ο νέος  για τη συμπλήρωση και την  υποβολή της αίτησης ενός σχεδίου αλληλεγγύης. Στη συνέχεια, σε ομάδες εργασίας, θα γίνουν τα πρώτα προσχέδια έργων αλληλεγγύης  ανάλογα με το προφίλ των ομάδων, των συλλόγων και των οργανώσεων, σε συνάρτηση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα υποστήριξης μέχρι την υποβολή των αιτήσεων.

Αν θέλεις να αλλάξεις  την  τοπική σου κοινότητα προς το καλύτερο, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων που εντοπίζεις στη γειτονιά και στην πόλη σου, τότε μπορείς να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τους φίλους σου ή με την οργάνωση στην οποία ανήκεις και να αναπτύξετε ένα έργο αλληλεγγύης. Στο εργαστήριο μπορείς να μάθεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις το έργο σου και τις αιτήσεις επιχορήγησης.

Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια “TimeToMove”για την προώθηση ευκαιριών κινητικότητας για τους Νέους του πανευρωπαϊκού δικτύου Eurodesk. Το Δίκτυο Eurodeskλειτουργεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκαι δρα υποστηρικτικά στα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps.Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό δίκτυομε δομές πληροφόρησης σε 37 χώρες και με περισσότερους από 2.000 εθνικούς,τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους,το οποίο παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονταιμε νέους, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθητική κινητικότητά τους. Απαντά σε ερωτήματα των νέων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως σπουδές, κατάρτιση, εργασία, απασχόληση, εθελοντικές δραστηριότητες, ανταλλαγές νέων, δικαιώματα, καθώς και όποιο άλλο θέμα άπτεται των ενδιαφερόντων των νέων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένη  πληροφόρηση, και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και προσιτή πηγή παροχής δωρεάν και On-line πληροφόρηση στους νέους.

Επιπλέον, το Δίκτυο Eurodesk διαχειρίζεται και υποστηρίζει το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας, η οποία περιλαμβάνει άρθρα, νέα και εκδηλώσεις που αφορούν τους νέους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης παρέχει ποιοτική, έγκαιρη και ακριβή πληροφόρηση, με περιεχόμενο μεταφρασμένο σε 28 γλώσσες στους τομείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την απασχόληση, τη συμμετοχή, τον πολιτισμό, την υγεία, την κοινωνική ένταξη και τον κόσμο.

Η ΚοινΣΕπ Θράκης Κίνητρο–Έργο Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Πολλαπλασιαστών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Κομοτηνή: "It’s Your Time To Move" - Ενημερωτικό Διαδραστικό Eργαστήριο (work shop) Νέων

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood