Κομοτηνή | Υποδοχή φοιτητών & Street Food Festival – Δείτε το πρόγραμμα

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη.
Screenshot_1276

Ο Δήμος Κομοτηνής, η Αντιδημαρχία Τουρισμού, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, διοργανώνουν με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τριήμερο υποδοχής φοιτητών στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023 στην Κομοτηνή, το 2ο ΓουέλΚΟΜ πρωτοετών φοιτητών. Στη διοργάνωση συνδράμουν φορείς του Δήμου Κομοτηνής, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής.   

Μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση ο Δήμος Κομοτηνής επανέρχεται ενώνοντας ομάδες και ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, τον χορό, τα εικαστικά και αφιερώνουν τη ζωή τους στον εθελοντισμό. 

Στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής αλλά και στην Πλατεία Ειρήνης, όπου θα φιλοξενηθεί η κεντρική συναυλία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με τον Δήμο Αναστασιάδη, καθώς επίσης στο Τσανάκλειο Μέγαρο με την εικαστική παρουσία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης, η Κομοτηνή θα υποδεχτεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τους φοιτητές και τις οικογένειές τους και φυσικά τους ντόπιους νέους, κάθε ηλικίας, για να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου.

Γουέλ ΚΟΜ πρωτοετών φοιτητών

29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023 στην Κομοτηνή

Πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Πάρκο Αγίας Παρασκευής, 21:00. Συναυλία του συγκροτήματος Jazz Jam Jar.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Πάρκο  Αγίας Παρασκευής

12:00-15:00. Ενημερωτική δράση «Γουελ ΚΟΜ@εθελοντισμός vol 2». Μια γιορτή εθελοντισμού με σκοπό τη γνωριμία, τη δικτύωση και τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Εργαστήρια και δρώμενα πάνω από 40 εθελοντικών οργανώσεων φορέων, ΜΚΟ, πολιτιστικών και αθλητικών  συλλόγων,  αθλητικές δραστηριότητες, ψηφιακά και εκπαιδευτικά  παιχνίδια (μέσω VR glasses), μουσικές σκηνές από νεανικά τοπικά συγκροτήματα, social dance και dj parties.

12:00-14:00. Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου 5×5 : Ο Πανθρακικός ανοίγοντας την αγκαλιά του στους νέους φοιτητές της Κομοτηνής και σε μια προσπάθεια γνωριμίας, διοργανώνει έναν φιλικό αγώνα επίδειξης, όπου οι αθλητές του συλλόγου και των ακαδημιών θα κάνουν έναν αγώνα ευαισθητοποίησης  με τίτλο «Σκοράρουμε για την προστασία του περιβάλλοντος», ενώ παράλληλα όσοι από τους παρευρισκόμενους θέλουν θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μαζί τους.      

19:00-20:30. Social Dance Party με τους χορευτικούς συλλόγους Sabor Latino και Alma Libre, όπου δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά διαφορετικών χορών (salsa, bachata, disco, afro cuban movement, mambo, chacha) και μας προσκαλούν να «λιώσουμε τα παπούτσια μας» στον χορό.

Πλατεία Ειρήνης, στις 21:00. Συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Μπροστά στο Δημαρχείο, 10:00 – 14:00: Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μοιράζοντας Αγάπη, Μία Σταγόνα τη φορά: Ενθαρρύνοντας τους νέους για την εθελοντική αιμοδοσία» οι e-Αιμοδότες, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το Europe Direct ΑΜΘ, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ο Δήμος Κομοτηνής, το exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ) διοργανώνουν Εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία ενημέρωσης.

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

12:00-15:00: Με θέα το πράσινο και πάνω στο γρασίδι διοργανώνεται ένα διαφορετικό ΠΙΚ-ΝΙΚ. Συναντάμε το Λογοτεχνικό Τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παίζοντας ένα παιχνίδι γρίφων και αποκρυπτογράφησης τίτλων βιβλίων και ταινιών.

17:00-20:00 Φιλικός αγώνα βόλεϊ από την ομάδα φοιτητών “SAVAGE Events” με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά των εξαρτήσεων.  

20:00. Μουσικό Σχήμα Κοινότητας Νέων Κομοτηνής «ΑΜΟΚ».

21:30. Μουσικό Σχήμα Cinamon Bird.  

23:00: Πάρτυ με τον Dj aawnex και την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής.

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

2ο STREET FOOD FESTIVAL: 29 και 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου,  Διοργάνωση: THRAKIPEDIA

Ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 18:00-24:00.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 12:00-24:00

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00

Ιστορικός περίπατος Κομοτηνής βασισμένος στον πολιτιστικό και τον τουριστικό χάρτης της πόλης, με τη Φιλόλογο Σοφία Μενεσελίδου. Αφετηρία Ηρώο Κομοτηνής.

Τσανάκλειο Μέγαρο (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής) –αύλειος χώρος

Τριήμερη έκθεση Εικαστικών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων». Ώρες 10:00- 21:00. Θα παρουσιαστούν γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από μέλη του Συλλόγου.

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες: 18:00-21:00. 

Διήμερη έκθεση Φωτογραφίας του Φωτογραφικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, με θέμα «Η πολυπολιτισμικότητα της Κομοτηνής», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Ώρες: 18:00-21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.   

Κομοτηνή | Υποδοχή φοιτητών & Street Food Festival - Δείτε το πρόγραμμα          

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood