Με παιχνίδια γνωριμίας και ενημέρωση, αρχίζει η νέα προσκοπική χρονιά για τους Προσκόπους της Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου:

  • κατά τις ώρες 11:00 – 13:00, παιχνίδι γνωριμίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για παιδιά Δημοτικού και τους γονείς τους, διοργανώνουν οι Αεροπρόσκοποι,
  • κατά τις ώρες 16:00 – 18:00, παιχνίδι γνωριμίας στην Προσκοπική Εστία στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 6 (Παλιά Οδό Ξάνθης/Ξύλινα Σπιτάκια), παιχνίδι γνωριμίας διοργανώνουν οι Ναυτοπρόσκοποι,
  • στις 14:00, στελέχη των Ναυτοπροσκόπων θα συμμετάσχουν στο TEDX DUTH, στην παλιά Νομική, όπου θα μιλήσουν για το εθελοντικό πνεύμα των προσκόπων και τις κοινωνικές δράσεις τους. 

Στον Προσκοπισμό τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, διαπαιδαγωγούνται και κοινωνικοποιούνται, μέσα από σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που κατά βάση πραγματοποιούνται στα Ξύλινα Σπιτάκια και στην τεράστια αυλή της Προσκοπικής Εστίας της οδού Ν. Πλαστήρα (παλιά οδό Ξάνθης), ενώ συχνά οργανώνονται συναφείς εξορμήσεις σε πάρκα και σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης της Κομοτηνής.

Αξίζει να επισημανθεί οτι με την εγγραφή στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στα μέλη του παρέχεται και ασφαλιστική κάλυψη.

Οι εγγραφές στο 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και στο 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, άρχισαν!

Κομοτηνή: Η Προσκοπική χρονιά αρχίζει με παιχνίδια γνωριμίας στην Κεντρική Πλατεία και στα Ξύλινα ΣπιτάκιαO αρχηγός του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κομοτηνής, Δημήτρης Ναλμπάντης, αναφέρει: “Η προσκοπική χρονιά αρχίζει μαζί με την έναρξη των σχολείων. Αρκετά χρόνια είμαστε παρόντες στα κοινωνικά θέματα του τόπου, και προσφέρουμε διαπαιδαγώγηση στα ανήλικα μέλη μας, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από τις δραστηριότητες ως εργαλείο που έχουν να κάνουν με τη ζωή στη φύση και την κοινωνική αλληλεγγύη. Μπορεί το παιδί να κάνει πάρα πολλές δραστηριότητες και μέσα από αυτές να μπορέσει ακόμη και να μάθει με τι θα μπορούσε να ασχοληθεί μετέπειτα ως ενήλικας. Υπάρχει ένα πλήρες εξωσχολικό σύστημα μέσα από το οποίο προσφέρεται διαπαιδαγώγηση στο παιδί. Η προσκοπική κίνηση εφαρμόζεται από ενήλικες που είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Οι εγγραφές γίνονται στα ξύλινα σπιτάκια στον οδό Νικολάου Πλαστήρα 6. Εκεί μπορούν να μας βρουν οι γονείς των παιδιών, συνήθως τα Σάββατα, είτε πρωί, είτε απόγευμα. Με την εγγραφή στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, σε περίπτωση ατυχήματος και αυτό εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια”.

Κομοτηνή: Η Προσκοπική χρονιά αρχίζει με παιχνίδια γνωριμίας στην Κεντρική Πλατεία και στα Ξύλινα Σπιτάκια
Ο κ. Δημήτρης Ναλμπάντης.