Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
305991246_10221881009197450_4361664034126469670_n

“Παναγιώτατε. Η πόλη της Κομοτηνής σάς καλωσορίζει. Καλωσορίζει τον Πατριάρχη των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Χριστιανών. Καλωσορίζει τον Δημότη της και σας ζητά την ευλογία Σας. Μια ευλογία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να αντέξουμε στους δύσκολους καιρούς και για να κρατηθούμε όρθιοι. Ο ρόλος και το έργο της Παναγιότητάς Σας αποτελούν για όλους μας πηγή έμπνευσης και θαυμασμού. Σε μια περίοδο όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από κρίσεις και συρράξεις και το μέλλον διαφαίνεται δυσοίωνο, έχουμε ανάγκη τον λόγο Σας. Τον λόγο της πίστης, της προσευχής, της σύνεσης, της εγκράτειας και της μετριοπάθειας”.

Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ΒαρθολομαίουΟλόκληρη η προσφώνηση του Δημάρχου:
“Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχη. Σας υποδεχόμαστε πάνδημα και πανηγυρικά, γεμάτοι συγκίνηση, εδώ, στην ιστορική πόλη της Κομοτηνής.
Σας υποδεχόμαστε, Εσάς, τον Σεπτό Πατριάρχη των Ορθοδόξων, τον επίτιμο Δημότη του Δήμου Κομοτηνής, με αισθήματα βαθύτατου σεβασμού κι ευγνωμοσύνης. Σεβασμού κι ευγνωμοσύνης γιατί ως Προκαθήμενος του Πατριαρχικού Θρόνου με τη σημερινή Σας παρουσία αποδίδετε την ύψιστη τιμή στον τόπο μας.
Που από χθες ευλογήθηκε να φιλοξενεί στους εκκλησιαστικούς κόλπους του την Ιστορική εικόνα του «Άξιον Εστί». Κάτι που έγινε εφικτό χάρη στην πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και στην απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Που έδωσαν έτσι στον Ορθόδοξο λαό της περιοχής μας την ευκαιρία να προσκυνήσει αυτό το μοναδικής αξίας κειμήλιο της πίστης μας. Μια πρωτοβουλία και μια απόφαση που Εσείς επικροτείτε, λαμπρύνετε σήμερα με την παρουσία Σας.
Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ΒαρθολομαίουΕσείς, ο Πατριάρχης του γένους των Ορθοδόξων, ο Πατριάρχης της οικολογίας, της ενότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της προώθησης του διαλόγου, είστε εδώ, στην ακριτική Κομοτηνή. Σε μια περίοδο όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από κρίσεις και συρράξεις και το μέλλον διαφαίνεται δυσοίωνο, έχουμε ανάγκη τον λόγο Σας. Τον λόγο της πίστης, της προσευχής, της σύνεσης, της εγκράτειας και της μετριοπάθειας.
Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ΒαρθολομαίουΠαναγιώτατε. Η πόλη της Κομοτηνής σάς καλωσορίζει. Καλωσορίζει τον Πατριάρχη των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Χριστιανών. Καλωσορίζει τον Δημότη της και σας ζητά την ευλογία Σας. Μια ευλογία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να αντέξουμε στους δύσκολους καιρούς και για να κρατηθούμε όρθιοι. Ο ρόλος και το έργο της Παναγιότητάς Σας αποτελούν για όλους μας πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.
Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες Σας να φέρετε σε πέρας την παγκοσμίου σημασίας αποστολή Σας.
Εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού μας, εύχομαι ο Θεός να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη!
Καλώς ήρθατε!”.
Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Κομοτηνή: Η προσφώνηση του Γιάννη Γκαράνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood