Το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής.

Προ της απολύσεως της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Επιταφίου του Θεομητορικού σώματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών του νομού και της πόλης, καθώς και πλήθος πιστών, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων απηύθυνε τον προσήκοντα για την περίσταση λόγο.

Επίσης, το πρωί της Πέμπτης, 15Αὐγούστου, ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερθείς στην διαρκή και αμετάπτωτη παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του κόσμου, στη στοργή με την οποία περισκέπει όσους την εμπιστεύονται, και κάλεσε όσους με λαχτάρα επικαλούνται το Πανάγιο Όνομά Της να μιμηθούν το παράδειγμα της κατά Θεόν πίστεως και υπακοής, ενώ απηύθυνε προς όλους εγκάρδιες πατρικές ευχές.