Κομοτηνή | Η China Energy Investment Corporation έφερε τη Νέα Ενέργεια στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Η "China Energy Europe Renewable Energy S.A. (CEERE)" και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής διοργάνωσαν από κοινού δραστηριότητες με τίτλο "Νέα Ενέργεια στο Σχολείο" με στόχο να ενισχύσουν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την καθαρή ενέργεια.
Screenshot_807

Η “China Energy Europe Renewable Energy S.A. (CEERE)” και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής διοργάνωσαν από κοινού δραστηριότητες με τίτλο “Νέα Ενέργεια στο Σχολείο” με στόχο να ενισχύσουν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την καθαρή ενέργεια.

Ειδικοί της εταιρείας παρουσίασαν τις καινοτομίες σχετικά με την ενέργεια και ενημέρωσαν παιδιά και δασκάλους σχετικά με τη λειτουργία και την αντιμετώπιση προβλημάτων της ανεμογεννήτριας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλων ανεμογεννητριών με ογδόντα μαθητές να χωρίζονται σε επτά ομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω εργασία. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν είδαν τις ανεμογεννήτριες που συναρμολόγησαν να περιστρέφονται αργά σαν να παρήγαγαν πραγματική ενέργεια.

Κομοτηνή | Η China Energy Investment Corporation έφερε τη Νέα Ενέργεια στο 11ο Δημοτικό ΣχολείοΟ γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της εταιρείας, Li Zao, υπέγραψε σύμφωνο δωρεάς με τον διευθυντή του σχολείου, Μαρίνο Κωνσταντινίδη, για τη δωρεά εξοπλισμού και σχολικών τσαντών στους μαθητές.

Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι “το σχολείο θα αξιοποιήσει πλήρως τον σχολικό εξοπλισμό για τον εμπλουτισμό της διδακτικής διαδικασίας, τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό”. Οι μαθητές που παρέλαβαν τις σχολικές τσάντες ευχαρίστησαν την εταιρεία στα κινεζικά.

Ιδιαίτερη ήταν η μουσική νότα της εκδήλωσης, όπου η χορωδία από μαθητές – συμπεριλαμβανομένων και Κινέζων μαθητών – κέρδισε τη θερμή ανταπόκριση των παρισταμένων ερμηνεύοντας δύο τραγούδια: το «Η Θράκη μου» και το «Στης Θράκης τα απάτητα βουνά». Σε ανταπόδοση, οι εκπρόσωποι της εταιρίας δώρισαν στο σχολείο σαν ένα αυθεντικό άλμπουμ με πίνακες και παρουσίασαν το έτοιμο μοντέλο ανεμογεννήτριας LEGO.

Κομοτηνή | Η China Energy Investment Corporation έφερε τη Νέα Ενέργεια στο 11ο Δημοτικό ΣχολείοΟι δραστηριότητες με τίτλο “Νέα Ενέργεια στο Σχολείο” και με θέμα “Νέα Ενέργεια, Νέα Ελπίδα και Νέο Μέλλον”, πραγματοποιούνται εδώ και δύο χρόνια με στόχο να βελτιώσουν την κατανόηση της πράσινης και καθαρής ενέργειας από τους ντόπιους νέους, να ενθαρρύνουν έναν τρόπο ζωής που είναι πράσινος, εξοικονομεί πόρους και έχει χαμηλές εκπομπές άνθρακα, ώστε να αξιοποιηθεί η ισχύς των νέων στη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι φέτος σηματοδοτείται η 10η επέτειος από την εγκαινίαση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», η “China Energy Investment Corporation (CEIC)”, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα της αιολικής ενέργειας, έχει στηρίξει ενεργά την πρωτοβουλία αυτή.

Με την ενασχόλησή της στην ελληνική ενεργειακή μετάβαση και την κοινωνική ανάπτυξη, η CEIC έχει υιοθετήσει δημιουργικές πρακτικές για την πραγματοποίηση της πολιτιστικής επαφής, την περαιτέρω ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας, των ανταλλαγών και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των λαών Κίνας-Ελλάδας.

Κομοτηνή | Η China Energy Investment Corporation έφερε τη Νέα Ενέργεια στο 11ο Δημοτικό ΣχολείοΤο έργο αιολικής ενέργειας Θράκης της CEERE είναι το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας που επενδύει η Κίνα στην Ελλάδα. Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 78,2 MW, παράγει περίπου 160 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, η οποία μπορεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 νοικοκυριών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού μείγματος, στην προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα.

Παράλληλα η CEERE στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης, στηρίζει τομείς όπως η τοπική εκπαίδευση, η ιατρική περίθαλψη και η ανάπτυξη της δημοτικής διοίκησης, και ενισχύει την επικοινωνία με τη “Generation Z”, προσπαθώντας να προωθήσει μια πλατφόρμα πολιτιστικής ενσωμάτωσης Κίνας-Ελλάδας.

Κομοτηνή | Η China Energy Investment Corporation έφερε τη Νέα Ενέργεια στο 11ο Δημοτικό ΣχολείοΟ  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο  Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, συμμετείχαν στην εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος του Guohua Energy Investment Co., Ltd. China Energy (GEIC), Wang Guangqun, πραγματοποίησε την ομιλία του μέσω σύνδεσης βίντεο.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν αρμόδια στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και περισσότεροι από εκατό εκπαιδευτικοί και μαθητές, ενώ νέοι εργαζόμενοι της GEIC στο Πεκίνο συμμετείχαν στη δραστηριότητα διαδικτυακά.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood