Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ για την ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις 7/10/20, αναφέρει:
“Πριν από μερικές εβδομάδες (18/9) συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Παύλου Φύσσα, ενώ πεντέμισι χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζοντας να σπέρνουν το ναζιστικό δηλητήριο, το ρατσιστικό μίσος.
Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜε στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους, δεν έχουν σβήσει.
Ήταν πράξεις οργανωμένες και καθοδηγημένες από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη στάση της εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας τον δρόμο για την αθώωσή τους.
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα. Οι φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Θα συνεχίσουν να μπαίνουν εμπόδιο όταν σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας τον φόβο και τον συμβιβασμό.
Το σύνθημα “Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά” είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα τους απομονώσει, θα τους πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας, γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό. Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν.
Καλούμε το δικαστήριο με την απόφασή του στις 7 Οκτώβρη 2020, να καταδικάσει με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς περιστροφές την εγκληματική οργάνωση, τη φασιστική Χρυσή Αυγή και να τιμωρήσει τη ναζιστική συμμορία για τα εγκλήματα που διέπραξαν (δολοφονικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, πογκρόμ, το φόνο του αντιφασίστα Π. Φύσσα και σειρά άλλων εγκλημάτων. Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει μήνυμα με βαρύνουσα σημασία, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Ως σύλλογος ενώνουμε τη φωνή μας με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και το Σωματείο  Συνταξιούχων ΙΚΑ, που καλούν –μέχρι στιγμής- σε συλλαλητήριο στις 6 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 6 μ.μ., την παραμονή δηλαδή της ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Ακόμα καλούμε τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και άλλους φορείς της πόλης να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο!”.