Την καθυστέρηση έκδοσης προγράμματος εξετάσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Η εξεταστική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι και σήμερα, 14 του μηνός, οι φοιτητές εξακολουθούν να αγνοούν τις ημέρες που θα  εξεταστούν σε κάθε μάθημα.

Η φοιτητική παράταξη ζητά, μεταξύ άλλων, να κοινοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα της Εξεταστικής και παράλληλα να μετατεθεί η έναρξη της περιόδου κατά μία εβδομάδα. Επίσης, παραθέτουν τις ημερομηνίες δημοσίευσης των προγραμμάτων εξεταστικής από τα υπόλοιπα τρήματα του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση – καταγγελία:

“Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι ευρέως γνωστό, ότι κάθε χρόνο παλεύουμε και μαχόμαστε μέσα από το συνδικαλιστικό μας έργο, με στόχο το καλύτερο δυνατό Πανεπιστήμιο για τον φοιτητή. Σε αυτά τα πλαίσια, κάθε χρόνο, με αίτημα δικό μας στον Σύλλογο Φοιτητών, ζητάμε από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος καθώς κι από τη Γραμματεία, να κοινοποιηθεί το Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έτσι ώστε όλοι οι φοιτητές να έχουν το απαραίτητο χρονικό διάστημα να οργανώσουν τη μελέτη τους.

Φέτος, δείχνοντας κατανόηση στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ουσιαστικά νεοσύστατο Τμήμα, όπως το δικό μας (το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ προέκυψε έπειτα από κατάτμηση του τέως Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης), μαζί με την κατάθεση του πάγιου αιτήματός μας, ζητήσαμε από τον Σύλλογο Φοιτητών να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να συνδιαμορφώσει το Πρόγραμμα Εξεταστικής μαζί με τους διδάσκοντες και τη γραμματεία.

Το Τμήμα, δεν έδωσε ποτέ απάντηση σε αυτό μας το αίτημα και όχι μόνον αυτό: Μαθαίνουμε από τους ίδιους τους καθηγητές ότι η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 20/01/2020, και μέχρι σήμερα, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα το Πρόγραμμα Εξεταστικής, ούτε καν σε μορφή προσχέδιου.

Το συμβάν αυτό είναι απαράδεκτο και ανήκουστο για ένα ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Καταγγέλλουμε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ για αυτήν την ανεπίτρεπη κωλυσιεργία και αιτούμαστε:

  • Την άμεση κοινοποίηση του Προγράμματος Εξεταστικής, ως την Πέμπτη 16/01/2020 και τη δημοσίευση προσχεδίου αύριο κιόλας.
  • Την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της εξεταστικής περιόδου για τη Δευτέρα 27/01/2020.
  • Την καθιέρωση και τήρηση της συμμετοχής του Συλλόγου Φοιτητών στην διαδικασία διαμόρφωσης του Προγράμματος Εξεταστικής για όλες τις εξεταστικές περιόδους από εδώ κι έπειτα.

Την καταγγελία μας θα κοινοποιήσουμε και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ενώ παρακάτω σας παραθέτουμε την ημερομηνία δημοσίευσης του Προγράμματος Εξεταστικής όλων των υπολοίπων Τμημάτων στην Κομοτηνή.

Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας: 19/12/2019
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας: 20/12/2019
Τμήμα Νομικής: 23/12/2019
ΤΕΦΑΑ: 23/12/2019
Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών: 29/12/2019 (προσχέδιο), 08/01/2020 (τελικό)
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών: 01/01/2020
Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας: 03/01/2020
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής: 08/01/2020″.