Το 1ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου, με τίτλο «THRAKI BIKE FESTIVAL», θα διοργανώσει στην Κομοτηνή η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με απώτερο στόχο την παρακίνηση των ποδηλατιστών να συμμετέχουν σε ποδηλατικές διοργανώσεις που αποσκοπούν στην εξοικείωση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και στις αθλητικές τους εξορμήσεις.

H διοργάνωση περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση παιδιών ηλικίας από 2 έως 12 ετών για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου, σε διαμορφωμένο χώρο “Bike Park” στην κεντρική πλατεία.
  • Ποδηλατικό αγώνα αντοχής, 60 χιλιομέτρων, για αθλητές και…φανατικούς ποδηλάτες.
  • Ποδηλατοβόλτα 5 χιλιομέτρων στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης.

logo tbf pages to jpg 0001Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, έχει ως εξής:

  • 09:00 Εγγραφές – Διανομή υλικού αγώνων.
  • 10:00 Τελετή έναρξης.
  • 10:30 Ποδηλατικές διαδρομές για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών / Παιχνίδια εξοικείωσης με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου / Ποδηλατοβόλτα στο διαμορφωμένο “Bike Park”.
  • 11:00 Ποδηλατική διαδρομή αντοχής 60 χιλιομέτρων.
  • 11:15 Ποδηλατική βόλτα 5 χιλιομέτρων στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Κομοτηνής.
  • 12:30 Απονομές.
  • 13:00 Τελετή Λήξης / Μουσική με Dj, επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής και aerobic σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Το 1ο Φεστιβάλ Ποδηλασίας στηρίζεται στους άξονες που έχουμε επιλέξει για να αποτελέσουν πεδίο συμμετοχής με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Διοργανώνουμε μια ποδηλατική γιορτή με στόχο να παρακινήσουμε τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, και καλούμε όλους να συμμετέχουν», επισημαίνει σε σχετικό μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής στις ποδηλατικές διαδρομές και στον αγώνα αντοχής, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, επιλέγοντας τον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeupDJrgcCp3KfLmEUXpztKaR8-nt5VlOPigL9tYzud-h5GhQ/viewform.

Δηλώσεις εθελοντών

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές στη διοργάνωση, μπορούν να υποβάλλουν σχετική δήλωση επιλέγοντας τον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1ExJCdvMjdJpTTSnEhL4e7NNM5cE5UIIFEXEMscblG6peZg/viewform

Συμπράττουν

Το 1ο Thraki Bike Festival οργανώνεται με τη στήριξη της ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, της 29 Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, της ΧΧΙ ΤΘΤ,
της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης–Τμήμα Τροχαίας, του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του ΕΚΑΒ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Θράκας Ιππέας», του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής.

Χορηγοί

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι επιχειρήσεις ΤΖΑMΠΑΖΗΣ, ΚASAPIS, EPONYMO KID, V15.gr outdoor store, ΚΤΕΛ Ροδόπης, Εκκοκκιστήρια «ΑΥΓΗ», SCENARIO και LA CORTE.