Ήταν 19 Νοεμβρίου του 2021 όταν ο εργοδότης απέλυε από την Ανώνυμη Εταιρεία εργαζόμενη η οποία εργαζόταν με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
Ωστόσο η καταγγελία της σύμβασης σύμφωνα με την εργαζόμενη, ήταν μια εκδικητική ενέργεια του εργοδότη, καθώς πριν από περίπου έναν μήνα η ίδια δεν είχε ενδώσει σε σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από αυτόν.
Η εργοδότρια εταιρεία υποστήριξε πως η ενάγουσα είναι άτομο που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και άρα επικίνδυνο και ανίκανο για εργασία και άρα γι΄ αυτό απολύθηκε.
Όμως ο ισχυρισμός αυτός, ως μη πειστικός, δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την αγωγή της ενάγουσας και επιδίκασε στην εναγόμενη εργοδότρια εταιρεία καταβολή χρηματικής αποζημίωσης για ηθική βλάβη της εργαζόμενης, ύψους 15.000€, προσωρινά εκτελεστή ως προς το ποσό των 5.000€.
Η συνήγορος της ενάγουσας εργαζόμενης, Ελισάβετ Τσιτσιγιάννη, δήλωσε: “Είμαι τόσο μα τόσο συγκινημένη, ενθουσιασμένη και υπερήφανη για αυτή τη δικαίωση στην τιτάνια και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για μένα προσπάθεια να καταφέρω να υπερασπιστώ και να αποδείξω ότι η γυναίκα, και μάλιστα μια άγαμη μητέρα, δεν επιτρέπεται να αποτελεί θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και έμφυλης βίας γενικά, αλλά ακόμα περισσότερο στην εργασιακή της σχέση, και να οδηγείται σε απόλυση, άκυρη και καταχρηστική, μόνο και μόνο για λόγους εκδίκησης επειδή δεν συναίνεσε στις σεξουαλικές “ορέξεις” του εργοδότη της. Έστω κι αν αποτελεί μόνο την αρχή, γιατί έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας, είναι δικαίωση που με οδηγεί στο ευχαριστώ, και στην πίστη μου στον Θεό και στην ελπίδα ότι υπάρχει δικαιοσύνη! Το μεγάλο μπράβο βέβαια δεν αξίζει σε μένα, αλλά στην εντολέα μου, που παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκε, παρά τη δύσκολη ψυχολογική και σωματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε, δεν δίστασε λεπτό να με εμπιστευτεί και να διεκδικήσει τη δικαίωσή της!”.
