Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια μιας μικρής αδέσποτης γάτας στην Κομοτηνή, καθώς παγιδεύτηκε επί τρεις μέρες σε δέντρο ύψους δέκα μέτρων, ενώ η επιχείρηση διάσωσής της πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, χθες και σήμερα!

Αντιγράφουμε το σημείωμα του κ. Αντώνη Λιάπη, χάρη στην ενεργοποίηση του οποίου το συμβάν είχε θετική έκβαση για το μικρό αδέσποτο ζώο:

“Έμεινε για τρεις σχεδόν μέρες πάνω σε κλαδί πεύκου, σε ύψος δέκα μέτρων, να τη δέρνει αλύπητα η δυνατή βροχή και το νυχτερινό κρύο, η ασιτία, ο κίνδυνος αφυδάτωσης και υποθερμίας. Τα ικετικά της νιαουρίσματα δεν συγκίνησαν στον βαθμό που ίδια θα ανέμενε, τους πολλούς περαστικούς. Πληροφορήθηκα για το περιστατικό χθες, Σάββατο 15.12.2018, στις 15:20. Έσπευσα στο σημείο και διαπίστωσα ότι λόγω του μεγάλου ύψους η επιχείρηση διάσωσης υπερέβαινε τις δυνατότητές μου. Ενημέρωσα αναλυτικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως. Καλαθοφόρο όχημα κατέφθασε στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή (το δέντρο βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο). Ταυτόχρονα κάλεσα για προληπτικούς λόγους και τον κτηνίατρο κ. Αχμέτ Ταϊφούν ο οποίος αν και Σάββατο απόγευμα, χωρίς κανέναν δισταγμό κατέφθασε στο σημείο για να συνδράμει στην προσπάθεια. Τον ευχαριστώ θερμά. Δυστυχώς, παρά τις επί δύο ώρες επίπονες προσπάθειες του πληρώματος του πυροσβεστικού οχήματος, ήταν αδύνατον να πιαστεί το νεαρό γατάκι, το οποίο πανικοβλημένο, κλαίγοντας, άλλαζε διαρκώς θέση και κλαδιά. Η έλευση του σκοταδιού διέκοψε υποχρεωτικά την προσπάθεια, η οποία συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή το πρωί. Η νύχτα ήταν καθοριστικής σημασίας για τη ζωή του, λόγω του κινδύνου υποθερμίας. Αφού από χθες είχαν διαπιστωθεί οι δυσκολίες του εγχειρήματος, σήμερα η προσπάθεια των έμπειρων πυροσβεστών απέβη επιτυχής και το εξαντλημένο γατάκι πάτησε επιτέλους στη γη. Ήταν τόσο τρομοκρατημένο, ώστε παρά τον κλοιό κονσερβών που είχα δημιουργήσει γύρω του, έκανε αρκετή ώρα να αρχίσει να τρώει για πρώτη φορά μετά από τρεις μέρες.

diasosi gatas 4Στη συνέχεια, εμφανέστατα εξαντλημένο και ταλαιπωρημένο, βγήκε από το στρατόπεδο και με μεγάλη δυσκολία λόγω εξάντλησης ανέβηκε σε τοιχάκι διπλανού σπιτιού για να εξαφανισθεί στις διπλανές αυλές. Οφείλω μεγάλες ευχαριστίες στον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Κομοτηνής κ. Αθανάσιο Αραμπατζίδη, το συγκινητικό ενδιαφέρον του οποίου υπερέβη το απλό υπηρεσιακό καθήκον (άλλωστε βρισκόταν εκτός υπηρεσίας). Σήμερα το πρωί ήταν παρών και ο ίδιος στην επιχείρηση διάσωσης. Ευχαριστίες αρμόζουν και στα πληρώματα των δύο οχημάτων (Σάββατο βράδυ και Κυριακή πρωί), οι οποίοι αντιμετώπισαν το περιστατικό με τη βαρύτητα και την ευαισθησία που αρμόζει όταν αγωνιζόμαστε να σώσουμε ένα πλάσμα της φύσης. Θερμές ευχαριστίες και στον Διοικητή της 21ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο Λάζαρο Καμπουρίδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε ακαριαία στην τηλεφωνική μου έκκληση ώστε ο στρατός να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Ευχαριστώ και την Ελληνική Αστυνομία η οποία με περιπολικό της διέκοψε την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ηρώων ώστε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική. Τέλος, ευχαριστώ εγκάρδια τον πανταχού παρόντα – νύχτα και μέρα – Μάκη Σαλασίδη, ο οποίος έσπευσε αμέσως για να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επιτυχή τελικώς προσπάθεια διάσωσης της νεαρής αδέσποτης γάτας της περιοχής Στρατώνων Κομοτηνής. Καλή τύχη και στην αδέσποτη γατούλα… Αν ήξερε πόσοι άνθρωποι και πόση ολονύχτια αγωνία…”.