Επιστημονικές δράσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (5/2), διοργανώνει την Τετάρτη 6/2 το “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το ΠΕΚΕΣ/ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και την Α΄ ΤΟΜΥ Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

  • Στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ «Γεώργιος Παυλίδης»: Ενημερώσεις, προβολή video και βιωματικές ασκήσεις, σε μαθητές γυμνασίων.

Ομιλητές:

-Δρ Κομίνη Δήμητρα, παιδοψυχίατρος κέντρου ψυχικής υγείας νοσοκομείου Κομοτηνής.

-Δρ Αικατερίνη Δαλαγδή, ψυχολόγος κέντρου ψυχικής υγείας νοσοκομείου Κομοτηνής.

-Συντονιστής: Φωτιάδου Γλυκερία, καθηγήτρια πληροφορικής, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ/ΑΜ-Θ.

  • Στις 6 το απόγευμα, στο Ίδρυμα Παπανικολάου, ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο: Ο γνωστός-άγνωστος στη ζωή μας / Κίνδυνοι και ασφαλής χρήση», ανοιχτή σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, γονείς, και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ομιλητές:

-Δρ Γεώργιος Φιλιππίδης, κοινωνικός λειτουργός, διοικητής νοσοκομείου Κομοτηνής, με θέμα εισήγησης “Από τη φυσιολογική χρήση του διαδικτύου στην κατάχρηση και στον εθισμό-Παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων”.

-Νεόφυτος Κουνταρδάς, Αστυνόμος Β’ από την υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βορείου Ελλάδος, με θέμα εισήγησης “Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο”.

-Δρ Γκάρο Εσαγιάν, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου πρόληψης Κομοτηνής «Ορφέας», με θέμα εισήγησης “Οι ιδιαιτερότητες της ψυχολογίας του εφήβου ως προϋπόθεση για τις εξαρτήσεις”.

-Συντονιστής: Δρ Αικατερίνη Δαλαγδή, ψυχολόγος κέντρου ψυχικής υγείας νοσοκομείου Κομοτηνής).