«Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας», είναι ο τίτλος του επιμορφωτικού προγράμματος για τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της που υλοποιεί η Μητρόπολη  Μαρωνείας  και Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη θεματική της «Κοινωνικοπρονοιακής Εκκλησιαστικής Παρέμβασης σε Προβλήματα Γάμου και Οικογένειας», και μέσῳ αυτού προσεγγίζεται και αναλύεται ο ρόλος της οικογένειας και τα όσα χαρακτηρίζουν και συνιστούν τη σύγχρονη οικογένεια.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι “η επιμόρφωση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας, με σκοπό τη βελτίωση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των γνώσεων, καθώς και των ποιμαντικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους”.

Εισηγητές του προγράμματος είναι:

  • ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής (Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ), κ.κ. Παντελεήμων.
  • ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης (υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής του ΔΠΘ), κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης.
  • ο Φιλόλογος κ. Ιωάννης Μεθυμάκης.

Την έναρξη του Προγράμματος, οι συνεδρίες του οποίου λαμβάνουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, ευλόγησε Επίσκοπος, εξαίροντας τη σημασία του “τόσο για την ποιμαντική διακονία των ιερέων, όσο και για την πρακτική του πληρώματος της Εκκλησίας”.