Κομοτηνή | Επετειακές εκδηλώσεις από το ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του

Θα πραγματοποιηθεί και διημερίδα στην Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου θα παρουσιαστούν και πρακτικές συμβουλές για άσκηση στη φύση, καρδιομεταβολικούς ασθενείς, άτομα με νευρολογικές παθήσεις, πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, εναλλακτικές μορφές άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και ευρωστίας.
Screenshot_1831

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) με έδρα την Κομοτηνή, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του τμήματος, “η επέτειος αυτή είναι μια σπουδαία αφορμή όχι μόνο για αναστοχασμό της πορείας του Τμήματος αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης τόσο του επιστημονικού έργου όσο και του κοινωνικού του ρόλου”.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ακαδημαϊκού, επιστημονικού, αθλητικού, κοινωνικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα: 

  • Τρίτη 16 Απριλίου | 17:00 | «Παιχνίδια με άρωμα…γυναίκας» για τις εκπαιδευόμενες από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Μύκης και Κενταύρου. Σκοπός της δράσης είναι να αποτελέσει ο χώρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. μέρος συνάντησης για τις εκπαιδευόμενες όπου θα γνωριστούν, θα επικοινωνήσουν, θα ενημερωθούν για θέματα που τις αφορούν, θα αλληλεπιδράσουν και θα διασκεδάσουν σε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή άλλων χαρακτηριστικών (κοινωνικών, πολιτισμικών, κ.λπ.). Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προώθησης κοινωνικών δραστηριοτήτων του Τμήματος, διεξάγεται με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”.  Χορηγοί της εκδήλωσης, είναι, τα “Αστικά Κομοτηνής–Blue Travel”, το “τσάι Tuvunu”, το καφέ-ζαχαροπλαστείο-catering “Fresco Station” και το καφέ “Σοκολάτα”.  To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια ομαδοσυνεργατικά, παιχνίδια «ενσυναίσθησης», παιχνίδια ανάπτυξης εμπιστοσύνης, ομαδικές αθλοπαιδιές, δράσεις γνωριμίας με την άσκηση, ομαδικό χορό. Οι ομάδες θα είναι μεικτές, δηλαδή θα αποτελούνται μετά από τυχαία επιλογή, από εκπαιδευόμενες που προέρχονται από διαφορετικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. “Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας των σύνοικων στοιχείων της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαίτερα μιας μερίδας της που αποζητά μέσω της συμμετοχής της στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έναν δρόμο κοινωνικής και επαγγελματικής ανέλιξης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Τμήματος.
  • Τετάρτη 17-4-2024 και την Πέμπτη 18-4-2024 | 17:30 | “Ασκείσαι; Ασκήσου σωστά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.” – Ενημερωτική διημερίδα στην Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής & Άθλησης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. που απευθύνεται σε ελεύθερα ασκούμενους και αφορά την ασφαλή και αποτελεσματική σωματική άσκηση. Συμμετέχουν πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, ελεύθερα αθλούμενοι για ψυχαγωγία και ευεξία, καθώς και ασκούμενοι με προβλήματα υγείας. Στην, μετά την παρουσίαση του ερευνητικού και κοινωνικού τους έργου, τα μέλη του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής & Άθλησης θα αναπτύξουν θέματα για τη συμβολή της άσκησης στην προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε άτομα με και χωρίς προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για άσκηση στη φύση, καρδιομεταβολικούς ασθενείς, άτομα με νευρολογικές παθήσεις, πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, εναλλακτικές μορφές άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και ευρωστίας των ατόμων κάθε ηλικίας.

Κομοτηνή | Επετειακές εκδηλώσεις από το ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του Κομοτηνή | Επετειακές εκδηλώσεις από το ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood